Mădălina CHIŢU
4288 vizualizări 8 aug 2011

Tot ce lipseşte din lista de "jucării" a unui miliardar este un submarin care să îl ducă în adâncurile oceanului.

Până în prezent construirea unui submarin care să coboare la 11.000 de metri adâncime nu a fost posibilă, din cauza presiunii prea ridicate din adâncuri, informează The Guardian. Cu toate acestea, specialiştii de la Triton Submarines din Vero Beach, Florida, susţin că, datorită unui material extrem de rezistent, care poate face faţă presiunii, submarinul care va face turism în adâncul oceanelor este la un pas de a deveni realitate.

Deşi proiectul este de abia la început, personalităţi precum regizorul James Cameron, şeful de la Google Eric Schmidt şi omul de afaceri britanic Richard Branson, care deţine casa de muzică Virgin Recors şi compania aeriană Virgin Atlantic Airways, s-au arătat deja interesaţi de un astfel de submarin.

"Aproape 90% dintre adâncurile oceanelor nu au fost încă exploatate. Există o serie de minunăţii acolo jos. Cu ajutorul acestui submarin veţi putea ajunge atât de jos încât veţi putea vedea chiar şi rămăşiţele Titanicului aflate pe fundul oceanului. Veţi putea vedea fiecare colţ din adâncuri şi veţi putea admira minunatele creaturi ale apelor care trăiesc doar în cele mai adânci zone", a declarat Patrick Lahey, preşedintele de la Triton Submarines.

Pe piaţa există submarine care se pot scunfunda la o adâncime de 300 de metri - în care pot intra cel mult trei pasageri şi chiar la adâncimi de 1.000 de metri - cum este cazul submarinelor militare.

Noile submarine promit să coboare la o adâncime de peste 11.000 de metri. "Pentru că presiunea este destul de ridicată la astfel de adâncimi, vom folosi la construirea noului submarin un fel de sticlă rezistentă, ce va avea o grosime de 4 centimetri", menţionează Lahey.

Submarinul, în care vor putea intra până la trei persoane, va avea o lungime de 24 de metri, va ajunge la 11 kilometri adâncime în mai puţin de o oră şi va costa în jur de 8 milioane de dolari. "Pentru că presiunea în adâncuri este extrem de ridicată, vom folosi şi fibră de cabon, pentru ca nici maşinăria, nici pasagerii să nu fie striviţi. Pilotul va sta confortabil şi nu va simţi nicio diferenţă de presiune. Pentru a se bucura de minunăţiile dimprejur, submarinul va avea o fereastră mare în faţă", a spus Lehay.

Citește și: