Ana Obretin
387 vizualizări 19 mar 2019

Recordul stabilit prin vânzarea porumbelului deţinut anterior de crescătorul Joël Verschoot, unul dintre cei mai mari din Belgia, a fost anunţat de site-ul specializat Pigeon Paradise.

Armando are cinci ani, numeroşi urmaşi şi este la pensie, după ce a câştigat numeroase curse. Ultimele trei din cariera sa au fost Campionatul Ace Pigeon 2018, Olimpiada Pigeon 2019 şi Campionatul de la Angoulême, pe care le-a şi câştigat.

Fred Vancaillie, preşedinte al asociaţiei columbofililor din Perwez, a declarat pentru radiodifuzorul belgian RTBF că Armando este "un Lewis Hamilton al porumbeilor".

Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută, dar, potrivit agenţiei de presă Belga, este vorba despre un chinez, "care va utiliza în mod cert porumbelul în scopuri de reproducere, pentru a obţine viitori campioni".

Interesul colecţionarilor chinezi pentru porumbeii călători a crescut în ultimii ani, fapt care a dus şi la obţinerea unor preţuri mari pentru aceşti campioni.

Cu origini în Belgia, dar şi în Olanda şi Franţa, tradiţia concursurilor cu porumbei călători cunoscuse un declin înainte ca asiaticii să îşi manifeste interesul.

Anterior, recordul de preţ a fost stabilit de New Bliksem, proprietatea belgianului Gaby Vandenabeele, adjudecat pentru 376.000 de euro în noiembrie 2018.

Sunt mari şanse ca Armando să rămână în Belgia, pentru că este posibil ca în această ţară ofertele de preţ pentru urmaşii săi să fie mai consistente, potrivit Belga.

Citește și: