530 vizualizări 27 apr 2010

Trăim într-o eră a vitezei, iar dieta noastră are la bază numai preparate care se gătesc în mai puţin de cinci minute. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia asupra faptului că o alimentaţie bazată pe astfel de preparate duce la apariţia diferitelor afecţiuni, printre care hipertensiunea, celulita, stărea de oboseală şi scăderea puterii de concentrare.

"Leguminoasele: fasolea, mazărea sau lintea din conservă au un conţinut nutrivit destul de scăzut, iar persoanele care au o dietă bazată numai pe astfel de alimente se pot îmbolnăvi de anumite carenţe de vitamine, proteine sau minerale", explică prof. dr. Mencinicopschi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru ciupercile la conservă, dar medicul nutriţionist le recomandă pe cele proaspete, în defavoarea celor de la cutie.

Specialistul adaugă că un alt inconvenient al acestui tip de alimente îl constitue faptul că au vitamine şi minerale sintetice. "Acest lucru se întâmplă pentru a echilibra pierderile de substanţe nutritive din alimente. Din păcate, organismul nu asimilează la fel de bine astfel de compuşi chimici", argumentează medicul.

Ciorbele la conservă au un conţinut ridicat de E-uri

Hipermarketurile sunt pline de ciorbe şi supe de-a gata. Tot ce trebuie să faci atunci când ajungi acasă este să mai adaugi produsului apă, aşa că în mai puţin de 10 minute ai două feluri de mâncare preparate.

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: