Gandul.info
Silviu Bănilă
155 vizualizări 8 mar 2018

Logo-ul McDonald's a fost „răsturnat” la un restaurant din California, scrie CNN. Joi, de Ziua Internaţională a Femeii, arcele reprezentative vor fi înlocuite şi pe canalele de comunicare ale McDonald's.

Lewis a mai spus că modificarea logo-ului McDonald's are ca scop „evocarea realizărilor extraordinare ale femeilor de pretutindeni”.

Lanţul de restaurante va marca Ziua Femeii în alte 100 de unităţi din SUA, unde angajaţii McDonald's vor purta şepci şi tricouri speciale.

În anii recenţi, McDonald's a început să folosească Ziua Femeii pentru transmiterea unor mesaje pozitive privind egalitatea între sexe.

„Ziua Internaţională a Femeii este o ocazie perfectă pentru a vorbi despre angajament şi putere”, a declarat Tim Calkins, profesor de marketing în cadrul Kellog School of Management, Universitatea Northwestern.

„Este momentul perfect pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra brandului”, a spus acesta.

Într-o declaraţie, McDonald's a precizat că şase din cei zece manageri ai restaurantelor din SUA sunt femei.

„Avem o istorie lungă de susţinere a femeilor la locul de muncă”, a adăugat compania.

Mărcile ar putea încerca să imite succesul altor companii, a declarat Calkins.

„Când companiile văd cum campaniile foarte vizibile au impact şi generează discuţii, vor să urce rapid în tren”.

Un exemplu de campanie de succes este „Fata neînfricată”, o sculptură amplasată în faţa „Taurului furios” din New York, de către State Street, înaintea Zilei Femeii din 2017.

Statuia a fost realizată de compania de servicii financiare şi firma de publicitate McCann, pentru a atrage atenţia asupra eforturilor State Street de a îmbunătăţi diversitatea în consiliile sale.

Citește și: