Florin Jinga
2403 vizualizări 11 feb 2019

Jeremy Clarkson susţine că Transfăgărăşanul este cel mai bun drum din lume. Nu este de mirare, ţinând cont de şerpuirile şi întoarcerile bruşte, care sunt visul oricărui automobilist, informează Daily Mail.

Fotografiile uimitoare realizate de Szabi Ignacz oferă perspective uriaşe asupra drumului.

Fotograful a spus: "Dacă aş putea descrie autostrada Transfăgărăşan într-un singur cuvânt, acela ar fi "uluitoare".

Un român l-a lăsat cu gura căscată pe Jeremy Clarkson

Autostrada a fost construită la ordinele lui Nicolae Ceauşescu, despre care se crede că dorea un traseu strategic peste munţii Făgăraş. Drumul ajunge la înăţimi de peste 2.100 de metrii, iar priveliştile de care au parte turiştii sunt unice.

Pasiunea pentru drone a românului, deja celebru atât în ţară, cât şi în străinătate, a început în 2014, odată cu achiziţionarea primului aparat.

Szabi Ignacz spune acum că dronele reprezintă o parte importantă a vieţii lui, care s-a transformat din pasiune în profesie.

”Când sunt în aer, simt că am eu însumi aripi. Mă simt plin de bucurie de fiecare dată când termin câte o sesiune, pentru că ştiu că şi alţii o să aibă posibilitatea să vadă alte perspective”, spune românul.

Un român l-a lăsat cu gura căscată pe Jeremy Clarkson

Fotograful are cu ce să se laude. Imagini realizate de acesta au ajuns şi atât în cunoscuta publicaţie National Geographic, cât şi pe site-ul Bored Panda, popular printre adolescenţi.

Szabi Ignacz a reuşit de-a lungul carierei să câştige numeroase premii importante. În fiecare an, din 2015 încoace, românul şi-a adăugat în palmares cel puţin câte o distincţie mondială, reuşind în repetate rânduri să se numere printre cei mai buni piloţi de drone din lume. Cea mai recentă distincţie a fost cucerită în decembrie 2018, respectiv locul II la concursul cu tema ”Toamna în ţara ta”, organizat de producătorul chinez de drone, DJI.

Foto: Szabi Ignacz

Citește și: