3046 vizualizări 30 iul 2014

The Sun a fost aspru criticat de presa britanică după ce, în urmă cu câteva zile, a publicat pe prima pagină un articol despre un băieţel de 4 ani, în care se susţinea că micuţul ar fi “fiul Diavolului”. The Guardian notează că  The Sun a publicat pe prima pagină fotografia unui copil pe jumătate dezbrăcat, pe corpul căruia ar fi apărut un semn, catalogat de jurnaliştii de la acest ziar drept „semnul Diavolului".  

“Articolul este iresponsabil, ruşinos şi denigrator la adresa copilului”, este opinia pe care o au jurnaliştii de la The Guardian despre articolul apărut în The Sun.

Părinţii copilului au, însă, o singură nemulţumire în ceea ce priveşte felul în care tabloidul britanic a trata povestea propriul lor copil, şi anume faptul că editorii de la The Sun au decis să publice în material poze necenzurate atât cu mama cât şi cu copilul, fapt ce le-ar putea pune în pericol siguranţa.

Copilul a fost denumit “copilul Diavolului” din cauza unui semn “inexplicabil” care i-ar fi apărut pe piept pe data de 23 mai şi a dispărut pe 16 iunie. Potrivit The Guardian, tabloidul britanic nu precizează dacă părinţii au fost plătiţi pentru această poveste.

The Sun a fost atacat şi pe site-urile de socializare de parlamentari. "Este un copil normal, nu este fiul diavolului" a scris deputata Sarah Wollaston, pe contul personal de Twitter. Aceasta a criticat publicarea pozelor necenzurate cu băiatul.
În replică, purtătorul de cuvânt al celor de la The Sun a precizat că povestea a fost relatată de parinţi care au pus pozele cu fiul lor şi pe Facebook. Acesta nu a menţionat dacă părinţii au fost plătit de tabloid pentru aceasta poveste.

După apariţia articolului o serie de reclamaţii au fost înaintate către Press Complaints Commission (PCC), organismul de autoreglementare al presei scrise din Marea Britanie, prin care The Sun era acuzat de abuz şi că demonizează un copil nevinovat. Potrivit acestora chiar dacă părinţii au pus pozele la dispozitia ziarului acesta nu avea voie să le publice necenzurate.

Citește și: