Florin Jinga
913 vizualizări 4 nov 2018

Televiziunea TEN TV a transmis imagini surprinse de camerele de supraveghere dintr-o galerie de artă din Moscova, în care se vede cum instalaţia pe care se afla cele două tablouri cade către o tânără ce scapă în ultima clipă de lovitură, informează Moscow Times.

”Un grup de fete s-a comportat foarte nepotrivit şi, ca urmare, două lucrări au fost deteriorate în spaţiul de expoziţie”, a spus un angajat al muzeului.

Potrivit site-ului muzeului, lucrările deteriorate făceau parte din expoziţia ”Caprichos” şi sunt semnate de Goya şi Dali. Poliţia a declanşat o anchetă, iar picturile au fost trimise unor specialişti, care să constate cât de deteriorate sunt.

Luna trecută, artistul urban Bansky şi-a distrus intenţionat tabloul ”Fata cu balonul”. Pânza a fost mărunţită de un mecanism special creat din rama tabloului.

Întâmplarea poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai scumpe farse. După ce tabloul a fost adjudecat cu 1.041.000 lire sterline, cumpărătorul licitând la telefon, cei prezenţi au asistat suprinşi la ”autodistrugerea” pânzei.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Oct 6, 2018 at 10:09am PDT

 

Foto: Captură

Citește și: