Mădălina CHIŢU
110 vizualizări 27 ian 2015

Un noul act normativ adoptat în Taiwan prevede ca părinţii din această ţară să îşi monitorizeze timpul pe care copiii lor îl petrec în faţa televizorului, scrie Time. În cazul în care copiii stau prea mult timp în faţa ecranelor dispozitivelor electronice părinţii vor fi amendaţi. Legea vine după ce măsuri similare au fost adoptate în China şi în Coreea de Sud.

Autorităţile taiwaneze îi pot amenda pe părinţi cu până la 50.000 de dolari taiwanezi, echivalentul a 1.595 de dolari americani, dacă copilul lor utilizează dispozitive electronice "mai mult decât o perioadă de timp rezonabilă".

Potrivit iniţiatorilor noii legi, o perioadă lungă de timp petrecută în faţa unmui televizor sau a unui calculator este echivalentă cu vicii precum fumatul, consumul băuturilor alcoolice sau al drogurilor.

Noul amendament nu precizează care este timpul limită pe care copiii îl pot petrece în faţa ecranelor dispozitivelor electronice, dar spune că părinţii pot fi traşi la răspundere dacă aceştia se îmbolnăvesc, fie fizic, cât şi mental.

Citește și: