Laura HOLBAN
3628 vizualizări 27 ian 2012

Dezvoltatorii parcului de distracţii Thorpe din Marea Britanie au avut parte de o surpriză neplăcută la cursa de testare a rollercoasterului de circa 24 de milioane de euro. Unele dintre manechinele folosite au rămas fără mâini şi fără picioare. Oficialii au declarat că este necesar să se ia "măsuri drastice" după ce manechinele au fost "rănite considerabil", scrie Daily Mail.

Foto: Daily Mail

Rollercoasterul, numit "The Swarm" ("furnicarul"), a fost conceput pentru a-i duce pe amatorii de senzaţii tari "până la cer". Reprezentanţii parcului de distracţii susţin că în cadrul probei s-au forţat limitele acestui rollercoaster pentru a le oferi viitorilor clienţi o experienţă "extremă".

Foto: Daily Mail

Cursa "The Swarm" le oferă o experienţă completă amatorilor de viteză şi de senzaţii tari, purtându-i cu o viteză de 100 km/h pe lângă o machetă în mărime naturală a unei biserici, a unei epave de avion şi a unui elicopter. De fapt, chiar în preajma bisericii s-au accidentat manechinele, în timpul cursei-test, unul dintre pereţii acesteia aflându-se mult prea aproape de rollercoaster.

După cursa-test, dezvoltatorii susţin că au luat toate măsurile de siguranţă care se impuneau, iar rollercoasterul va fi deschis oficial pe 15 martie.

O echipă de intervenţie a fost dusă să revizuiască cursa, iar după o săptămână de reparaţii, investitorii sunt mulţumiţi cu măsurile de siguranţă asigurate acum. S-a modificat macheta bisericii pentru a se evita viitoare astfel de accidente odată cu deschiderea oficială a cursei, pe 15 martie.

"Am lucrat la această cursă timp de doi ani şi am împins limitele la maximum pentru că "extrem" este cuvântul descrie ceea ce vrem să le oferim clienţilor noştri", a declarat Mike Vallis, unul dintre directorii parcului de distracţii. "Testarea cursei este absolut crucială atunci când vrei să asiguri distracţia absolută şi colaborăm cu cele mai bune echipe din lume pentru a asigura standarde absolute. Dacă asta presupune să remodelăm biserica, a cărei construcţii a durat un an, atunci aşa să fie", a explicat Vallis.

Citește și: