Oana Bujor
708 vizualizări 7 oct 2018

Site-ul ListVerse prezintă o listă cu secretele de frumuseţe ale femeilor marcante din istorie:

Masca de faţă cu viţel crud a împărătesei Elisabeta 

Considerată una dintre cele mai frumoase femei de pe Pământ, împărăteasa Elisabeta a Austriei era faimoasă pe întregul continent european pentru pielea sa impecabilă şi părul său castaniu ce era extrem de lung. Pentru a-şi meţine pielea frumoasă, împărăteasa zdrobea căpşuni pe care şi le punea apoi pe mâini, faţă, gât, se îmbăia în ulei de măsline cald şi dormea cu ceea ce ea descria ca fiind o ”mască cu viţel crud în interior”.

Împărăteasa avea şi o dietă alimentară diferită. Felul de mâncare preferat al ei era realizat din extracte presate din pui, potârniche, vânat şi vită. Însă, chiar şi când mânca, purta un corset extrem de strâns ce îi ajuta talia să ajungă la o circumferinţă de 49,5 centimetri. 

Petrecea trei ore zilnic pentru a-şi aranja părul şi din această cauză stătea cea mai mare parte a timpului în interior, pentru ca vântul să nu-i strice părul. 

Cleopatra şi îmbăiatul în lapte de măgăriţă

Cleopatra este considerată una dintre cele mai puternice şi frumoase femei din istorie. Aceasta utiliza remediile pentru frumuseţe populare vremurilor ei, purta un ruj creat din intestine zdrobite de cărăbuş şi se dădea, pe sub ochi, cu fecale de crocodil făcute pudră. 

Însă, pentru frumuseţea întregului corp, Cleopatra utiliza unul dintre cele mai scumpe alimente din acele vremuri: laptele acru de măgăriţă. Servitorii ei mulgeau 700 de măgăriţe, zilnic, pentru a umple o întreagă cadă. Ea credea că acest remediu îi va reduce ridurile. 

Nefertiti utiliza machiaj în exces

Numele lui Nefertiti înseamnă „cel frumos a venit”, iar regina Egiptului lua în serios acest lucru. Reginele din perioada lui Nefertiti erau îngropate alături de machiajul lor, aşadar arheologii au reuşit să afle astfel câteva dintre secretele de frumuseţe. Nefertiti se epila pe tot corpul, inclusiv pe cap. Aceasta prefera să poarte peruci şi să se macheze în jurul ochilor cu kohl. Kohl-ul era realizat, în Egiptul Antic, din plumb negru sau galenă. Ceea ce înseamnă că Nefertiti se otrăvea singură cu plumb de fiecare dată când se machia. O altă substanţă toxică pe care Neferititi o folosea ca ruj era manita de brom. 

Regina Elisabeta I îşi acoperea pielea cu plumb

Deşi Neferititi îşi punea plumb doar în jurul ochilor, regina Elisabeta I îl folosea în exces. În perioada reginei britanice Elisabeta I, unul dintre cele mai populare produse pentru piele era „ceruza veneţiană”, ce era realizată dintr-un amestec de plumb şi oţet, pe care femeile şi-o puneau pe piele pentru a căpăta o culoare albă de porţelan. Însă nimeni nu folosea la fel de multă ceruză precum regina Elisabeta I. Atunci când avea 29 de ani, regina s-a îmbolnăvit de variolă şi a rămas cu cicatrici pe piele. Era mult prea umilită să iasă astfel în public, aşadar îşi acoperea fiecare parte a corpului cu vopseaua albă toxică. Regina utiliza atât de multă încât era de nerecunoscut fără ea. 

Elena din Troia făcea baie în oţet

Elena din Troia a fost femeia a cărui chip a dus la moartea a mii de bărbaţi. Ei bine asta regăsim în scrierile lui Homer, care nu a omis procedurile de înfrumuseţare ale femeii. Conform Iliadei, Elena din Troia făcea baie în oţet. În fiecare zi, servitorii îi pregăteau o cadă plină cu acest acid. Tehnica este utilizată şi în prezent, un amestec de oţet de mere şi apă este utiizat pentru un pH echilibrat al corpului. 

Lucrezia Borgia se spăla câteva zile pe cap

Lucrezia Borgia era cunoscută pentru părul său spectaculos, însă acest lucru era obţinut cu multă muncă. Toţi membrii familiei sale aveau părul închis la culoare, însă Lucreţia avea părul strălucitor şi blond. Acest lucru se datora zilelor întregi petrecute spălându-şi părul cu leşie şi suc de lămâie, apoi îl usca în lumina soarelui. Procesul dura atât de mult timp, încât ea îşi anula multiple călătorii pentru a-şi spăla părul.

Citeşte continuarea pe Descoperă.ro!

Foto: Captură

Citește și: