Mădălina CHIŢU
351 vizualizări 15 apr 2012

Dacă primele studii realizate în privinţa tehnologiei multitasking au condamnat acest ansamblu de procedee, arătând că aceasta ne poate afecta sănătatea, o cercetare recentă, a oamenilor de ştiinţă chinezi, arată că această tehnologie ne stimulează anumite abilităţi ale creierului.

Savanţii de la Chinese University din Hong Kong au constatat că persoanele care citesc noutăţile din presă, tastează un mesaj şi îşi verifică în acelaşi timp mail-ul îşi folosesc mai mulţi senzori ai creierului, spre deosebire de cei care nu folosesc tehnologia multitasking, informează Daily Mail.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 63 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Voluntarii au fost rugaţi să parcurgă mai multe teste care presupuneau folosirea acestui tip de tehnologie. 

Rezultatele au arătat că persoanele care utilizau zilnic tehnologia multitasking au obţinut scoruri mai mari, spre deosebire de cei care o utilizau ocazional sau deloc.

Potrivit autorilor studiului, dr. Kelvin Lui şi dr. Alan Wong sunt de părere că această tehnologie ne ajută să ne dezvoltăm anumite abilităţi cognitive, datorită faptului că creierul poate procesa doua fluxuri de informaţii şi poate lua simultan decizii referitor la ele.

Citește și: