Ana Obretin
606 vizualizări 26 ian 2019

Colecţiile pentru sezonul toamnă/ iarnă 2019 prezentate la cele mai recente ediţii ale Săptămânii modei de la Londra, Milano şi Paris au inclus articole vestmentare variate dedicate bărbaţilor. De la haine sport tricotate comode (Junya Watanabe) şi jachete matlasate pentru vreme rece (Dries Van Noten), până la costume ultraelegante, cu cravată (Emporio Armani), toate au reuşit să atragă atenţia criticilor de modă, scriu editorii de la Wall Street Journal.

Au reuşit să iasă în evidenţă doi designeri aflaţi la debut de carieră în moda masculină şi care lucrează pentru două branduri de lux, Hedi Slimane (Celine) şi Clare Waight Keller (Givenchy). Ambii au adus în faţa publicului colecţii de haine şic şi accesibile.

Desigur, scriu cei de la WSJ, care au realizat şi un ghid al tendinţelor de anul acesta, au existat şi colecţii care să satisfacă nevoia de spectaculos şi extravagant, precum o trupă punk la Comme Des Garçons şi haine din blană lungi până la pământ.

Totuşi, în mare, hainele practice şi confortabile au fost preferate de designeri pentru noul sezon.

Iată tendinţele în moda masculină pentru 2019:

Imprimeul tip tartan

Creatorii de anul acesta au gândit în afara zonei de confort şi au avut succes. Imprimeurile în pătrăţele (tip tartan) de toate mărimile şi culorile au putut fi observate în mai multe colecţii, dar cel mi bine au mers pentru trenciurile/ paltoanele pe corp din colecţiile Ami, OAMC, Neil Barrett, E. Tautz şi Celine.

Gri este culoarea care "îndulceşte"

Chiar şi cele mai pretenţioase tendinţe pot fi purtate dacă se foloseşte această nuanţă subtilă. A se vedea costumele cu două rânduri de nasturi de la Prada şi Dior, pantalonii multicolori de la Dries Van Noten şi costumele pătate de la Berluti.

Genţile de mari dimensiuni

Genţile de tip poştaş, purtate pe diagonală, sunt la mare modă în prezent, dar au început să aibă dimensiuni mai mari, mai practice. A se vedea accesoriile de acest tip de la Dries Van Noten, Off-White, Fendi.

Grunge, Unplugged

Deşi o singură paradă a avut ca fundal sonor muzica trupei Nirvana (OAMC, la Paris), stilul grunge, popular în anii 1990, a revenit, mai ales prin jachetele tricotate de tipul celor purtate de Kurt Cobain. Astfel de piese au fost incluse în colecţiile Sunnei, Marni şi Acne Studio.

Bej-cămilă, culoarea momentului

Nuanţa nu este una nouă în colecţiile dedicate bărbaţilor, dar anul acesta a fost folosită în ţinute monocrome, din cap până în picioare, la Emporio Armani, Valentino, Tod, Raf Simons şi Ralph Lauren.

Acum, să ne destindem puţin şi să vedem nişte momente amuzante şi care au ţinut paginile presei internaţionale. 

Un moment apreciat a fost cel al creatorului japonez Junya Watanabe care a ales ca modelele sale să fie bărbaţi în vârstă, cu fire cărunte. 

Un alt caz a avut loc la Milano unde casa Versace a colaborat cu Ford Motors, iar logo-ul companiei americane a fost imprimat pe jeanşi şi hanorace.

Sub deviza "vorbim mai încolo", brandul Vetements a inclus în show-ul său modele care purtau cagule, dedicate parcă celor care doresc să comunice doar prin mesaje scrise.

Foto: Hepta

Citește și: