Silviu Bănilă
1600 vizualizări 4 sep 2018

Fanii lui Bob Marley încă mai cred că moartea artistului reggae, la 36 de ani, ar avea legătură cu unele forţe obscure, scrie dailystar.co.uk.

Fişele medicale ale acestuia au arătat că muzicianul avea cancer sub unghia de la picior, care s-a extins la creier. Bob Marley a murit la data de 11 mai 1981.

Totuşi, teoriile conspiraţiei conduc spre o posibilă implicare a CIA în moartea lui Marley. Rapper-ul american T.I. a reaprins controversa după ce a distribuit un articol dintr-o sursă neidentificată pe reţelele sociale.


Potrivit articolului, un ofiţer CIA ar fi mărturisit, chiar pe patul de moarte, că l-a asasinat pe Bob Marley. T.I., rapper celebru pentru dueturile cu Rihanna şi Justin Timberlake, a distribuit postarea către urmăritorii săi de pe Twitter, în număr de peste 8,9 milioane.

Alături de o fotografie cu Bob Marley, titlul sună astfel: „Bob Marley a fost asasinat de CIA, recunoaşte un ex-ofiţer pe patul de moarte”.

Desigur, informaţia ar putea fi inclusă la capitolul fake news. Articolul citează un bărbat pe nume „Bill Oxley”, care ar fi susţinut că, pe lângă asasinarea lui Marley, a mai comis alte 17 crime în Washington.

Postarea lui T.I. a fost apreciată de 115.000 ori şi acesta a scris simplu: „O să las chestia asta aici”. Fanii au avut păreri împărţite în privinţa autenticităţii acestei postări. „Cred că ar trebui să ştergi asta”, l-a sfătuit un admirator pe T.I.

Oxley, în vârstă de 79 de ani, ar fi recunoscut uciderea lui Marley pe patul de moarte, după ce a lucrat timp de 29 de ani pentru CIA.

Potrivit informaţiilor online, acesta ar fi folosit o acreditare falsă de fotoreporter, pentru a se apropia de vedetă. El a susţinut că i-a oferit lui Marley o pereche de tenişi Converse All Star, care aveau în interior „un ac cu virusuri şi bacterii de cancer”.

Desigur, această declaraţie bombastică nu se potriveşte cu modul ştiinţific în care se manifestă cancerul. Există numeroase citate aproape absurde care îi sunt atribuite lui Oxley: „Au existat o serie de asasinate de rang înalt printre vedetele-simbol ale mişcărilor culturale din SUA, în anii 1960-1970. Când s-a făcut remarcat Bob Marley, noi chiar credeam că totul este în regulă: fără gloanţe, fără creieri împrăştiaţi. Marley s-a făcut tot mai mic sub ochii noştri. Cancerul şi-a făcut treaba”, ar fi declarat misteriosul agent CIA.

Însuşi fiul lui Bob Marley, Ziggy, a sugerat, la un moment dat, că tatăl său ar fi fost ucis. Ziggy a spus că „nu ştie ce să creadă” şi există „numeroase teorii”.foto: INSTAGRAM/@TROUBLEMAN31

 

Citește și: