Ana Obretin
404 vizualizări 11 sep 2018

Proiectul a fost prezentat la Festivalul de la Toronto (6 - 16 septembrie), iar producătorii, de la compania De Warrenne Pictures, spun că au găsit deja finanţare, dar că scenariul nu a fost finalizat.

Regizorul thailandez de origine irlandeză Tom Waller, celebru pentru filmul "The last executioner", se va ocupa de noul lungmetraj, care are titlul "The Cave" şi beneficiază şi de o pagină de Facebook.

Înainte de a ajunge pe marele ecran, drama celor 12 copii a fost prezentată într-o expoziţie care a fost deschisă la Bangkok, unde a fost instalat şi un tunel care simulează condiţiile din peştera Tham Luang unde au fost blocaţi aceştia.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii. Cei 12 băieţi şi antrenorul lor explorau peştera când au fost surprinşi de inundaţii şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă. Grupul de copii a fost găsit în interiorul peşterii de scafandrii britanici de salvare, după 10 zile de la dispariţie. Băieţii şi antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de stâncă. Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen şi îngrijiri medicale.

Cei 13 sportivi au fost găsiţi în viaţă pe 2 iulie, de doi scafandri britanici, după nouă zile petrecute în subteran. O amplă operaţiune de salvare a acestora a fost demarată de autorităţi.

Pe 10 iulie, ultimii trei membri ai echipei de fotbal şi antrenorul lor au fost scoşi din peşteră, după mai mult de două săptămâni petrecute acolo.

Fascinaţia pentru această poveste a depăşit graniţele Thailandei, fiind mediatizată în lumea întreagă. Un adevărat personaj de film este  Ekapol Chantawong, antrenorul copiilor, care a avut grijă de ei în peşteră şi i-a învăţat cum să mediteze şi să se relaxeze, pentru a-şi economisi forţele. Născut în Myanmar, a fost întâi călugăr budist, înainte de a se apuca să antreneze echipa de fotbal ”Mistreţii Sălbatici”.

 

Citește și: