Florin Badescu - Mediafax
1155 vizualizări 14 sep 2015

În film, Leah Vaughn (Sanaa Lathan) pare să aibă o viaţă ideală. Ea se bucură de o carieră provocatoare, cu evoluţie rapidă, ca lobbyist; Dave (Morris Chestnut), prietenul ei de multă vreme, o iubeşte. Şi totuşi, la 36 de ani, ea este gata pentru a trece la etapa următoare. Căsătoria şi o familie par un pas logic şi binevenit. Dave nu este atât de sigur. Puţin speriat de angajamente, îndoielile lui duc la o despărţire dureroasă, potrivit site-ului cinemagia.ro.

"The Visit", cel mai recent horror regizat de cineastul M. Night Shyamalan, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 25,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Potrivit cinemagia.ro, filmul spune povestea unei mame care constată că lucrurile merg foarte prost în viaţa ei de familie, după ce copiii ei îşi vizitează bunicii.

Drama "War Room", de Alex Kendrick, liderul de săptămâna trecută, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 7,4 milioane de dolari. "War Room", un film de factură religioasă, produs cu un buget redus - 3 milioane de dolari -, spune povestea unei bogate familii afro-americane, ce îşi găseşte forţa de a rezolva problemele cu ajutorul bătrânei lor vecine, care îi învaţă virtuţile "war room"-ului ei - o cameră specială în care se roagă.

Filmul "A Walk in the Woods", de Ken Kwapis, cu Emma Thompson, Robert Redford şi Nick Nolte, a pierdut un loc şi s-a situat pe poziţia a patra, cu încasări de 4,6 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea lui Bill Bryson, care, după două decenii petrecute în Marea Britanie, se întoarce în SUA, unde decide că cea mai bună modalitate de a se reconecta cu regiunea lui natală este de a face ocălătorie prin Apalaşi alături de un vechi prieten.

Filmul "Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă/ Mission: Impossible - Rogue Nation", cu Tom Cruise în rolul principal, s-a menţinut pe locul al cincilea, cu încasări de 4,1 milioane de dolari. În cel de-al cincilea film din franciza de acţiune "Misiune: Imposibilă", regizat de Christopher McQuarrie, agentul Ethan Hunt trebuie să lupte împotriva Sindicatului, o puternică organizaţie criminală.

Filmul biografic "Straight Outta Compton" s-a situat pe poziţia a şasea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,09 de milioane de dolari de vineri până duminică. "Straight Outta Compton", în regia lui F. Gary Gray, cu Paul Giamatti, prezintă debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a oraşului Los Angeles. Înfiinţat de Eazy-E, acest grup de gangsta-rap i-a inclus pe Dr. Dre, DJ Yella şi, ceva mai târziu, pe Ice Cube. Pe 30 ianuarie anul acesta, în timpul filmărilor pentru un trailer al acestui lungmetraj, a avut loc o dispută în care a fost implicat rapperul Marion "Suge" Knight. Acesta a fost acuzat de crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul accidentului, după ce a lovit cu automobilul două persoane, iar una dintre ele a decedat.

"No Escape", un film de acţiune, cu Owen Wilson, Michelle Monaghan şi Pierce Brosnan în rolurile principale, s-a situat pe locul al şaptelea, cu încasări de 2,8 milioane de dolari de vineri până duminică. În noua lor casă de peste ocean, o familie americană se trezeşte prinsă în mijlocul unei lovituri de stat şi caută frenetic scăparea dintr-un mediu în care străinii sunt imediat executaţi.

Filmul "Transportatorul: Moştenirea/ The Transporter Refueled", de Camille Delamarre, cu Ed Skrein în rolul principal, a pierdut patru poziţii şi a ajuns pe locul al optulea, cu încasări de 2,7 milioane de dolari. Frank Martin este transportatorul cu cea mai înaltă calificare pe care banii îl pot cumpăra. Mizele sunt mai mari şi tehnologia mai performantă, dar se aplică aceleaşi trei reguli simple: nu schimba niciodată afacerea, nu cere nume şi nu deschide pachetul. Când Frank este angajat de vicleana femeie fatală Anna şi cele trei aghiotante uimitoare ale sale, el descoperă repede că a fost păcălit. Anna şi acolitele sale i-au răpit tatăl (Ray Stevenson) ca să-l constrângă pe Frank să le ajute să doboare un grup nemilos de traficanţi de persoane din Rusia. Mânat de răzbunare, el va încălca toate regulile şi nu se va da în lături de la nimic pentru a-şi salva tatăl în această cursă plină de acţiune de pe Riviera Franceză, potrivit cinemagia.ro.

Drama "90 Minutes in Heaven", de Michael Polish, a debutat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,1 millioane de dolari de vineri până duminică. Don Piper (Hayden Christensen) a fost implicat într-un accident de maşină oribil şi a fost declarat mort. 90 minute mai târziu, el este adus la camera de urgenţă. Readus la viaţă, acesta pretinde şi-a vizitat rudele decedate în Rai, informează cinemagia.ro.

Animaţia "Un gallo con muchos huevos", în regia lui Gabriel Riva Palacio Alatriste, a pierdut o poziţie şi ajuns pe locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 1,9 milioane de dolari.

Citește și: