Catalina Murea
103 vizualizări 16 mai 2019

Anunţul a fost făcut pe platforma de micro-blogging Twitter. În mesaj, membrii trupei şi-au cerut scuze fanilor pentru eventualele inconvenienţe create.

Seria de 17 concerte, care este parte a turneului "No Filter", va începe pe 21 iunie în Chicago şi se va încheia pe 31 august în Miami. Apariţia grupului la festivalul New Orleans Jazz & Heritage, anterior anulată, a fost înlocuită cu un concert în oraşul american.

Biletele care au fost vândute pentru datele originale de concert sunt în continuare valabile. Fanii care nu pot ajunge la concertele reprogramate au posibilitatea de a cere banii înapoi.

Pe 30 martie, trupa The Rolling Stones a anunţat că va amâna toate concertele incluse într-un turneu nord-american, programat în perioada 20 aprilie - 29 iunie, pentru a-i permite lui Jagger să urmeze un tratament medical, dar nu au specificat natura problemei. Membrii trupei au adăugat că se aşteaptă ca Jagger să se recupereze complet.

La începutul lunii aprilie, Jagger a fost supus unei intervenţii pe cord, pentru înlocuirea valvei aortice. Intervenţia de implantare valvulară aortică transcateter (TAVI/TAVR) a avut loc la Spitalul Presbiterian din New York şi a fost necesară pentru că tulburarea de care suferea Jagger ar fi putut duce la insuficienţă cardiacă şi chiar la deces în urma unui infarct. Fratele mai mic al lui Mick Jagger, Chris, a declarat după intervenţia chirurgicală că tulburarea cardiacă i-a fost diagnosticată lui Jagger în timpul unui control de rutină. Totodată, acesta a spus că şi tatăl lui Mick a murit din cauza aceleiaşi probleme.

Intervenţia chirurgicală pentru înlocuirea unei valve cardiace la care a fost supus Mick Jagger şi care, până nu de mult, presupunea operarea extensivă pe cord deschis este în prezent minim invazivă şi permite recuperarea într-un timp scurt.

The Rolling Stones este o trupă rock înfiinţată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, basistul/chitaristul Ronnie Wood şi bateristul Charlie Watts. Formaţia a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock'n'Roll Hall of Fame în anul 1989 şi a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artişti din toate timpurile.

 

Citește și: