Gandul.info
Silviu Bănilă
182 vizualizări 4 mar 2018

Fiica lui Marianne Asher-Chapman, Angela, care are acelaşi nume ca şi fiica personajului interpretat de Frances McDormand în ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, a fost ucisă în anul 2003 de soţul ei. Nimeni nu a reuşit însă nici până astăzi să localizeze cadavrul tinerei.

Departamentul Şerifului din Morgan County nu a dorit să comenteze pentru BBC informaţiile din acest caz, care a inspirat unul din cele mai titrate filme de la Oscar 2018.

„Am lopata în portbagaj, pentru eventualitatea în care voi fi nevoită să-mi dezgrop fata. Aştept primăvara atât de mult, deoarece iarna, în pământul îngheţat, nu poţi înfige lopata. Opresc pe marginea drumului şi o caut. Nu pot să renunţ. Dacă ar trebui să sap în China, după Angie, aş face-o.

Avea 28 de ani când a dispărut. În data de 1 noiembrie 2003, era ziua fiicei fiului meu, făcea cinci ani. Angie şi soţul ei nu au venit şi i-am tot sunat. Două ore mai târziu, a venit soţul şi a spus că Angie a dispărut cu un alt bărbat. Dar ştiam că nu a făcut asta.

În dimineaţa următoare, am depus un anunţ pentru persoane dispărute la şerif. Eram atât de speriată, am ştiut că s-a întâmplat ceva. Aşa arătau anunţurile. Era ciudat să vezi o asemenea „reclamă”. Sunt atât de mari. Oamenii le observă. Nu m-au ajutat să o găsesc pe Angie, dar tot ce am făcut a fost productiv. Nu trebuie să renunţi niciodată!”, a declarat Marianne Asher-Chapman.

În filmul  ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, o mamă îndurerată provoacă personal autorităţile locale, pentru a atrage atenţia asupra lipsei de progres în căutarea ucigaşului fiicei sale. Puternică, curajoasă şi disperată să facă dreptate, Mildred Hayes ar putea fi Femeia Anului 2017. După ce au trecut luni de la moartea fiicei sale fără niciun arest, Mildred face o mişcare îndrăzneaţă, afişând trei panouri publicitare care duc către oraşul ei, cu un mesaj controversat adresat lui William Willoughby, şeful poliţiei. Atunci când se implică adjunctul său, Dixon, un "băiat al mamei" imatur, cu o pledoarie pentru violenţă, lupta dintre forţele de ordine din Ebbing şi Mildred escaladează. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) este un film despre durere, iertare, furie şi rezistenţă. Cu toate acestea, pelicula surprinde nenumărate momente observaţionale despre rasism, război, sexism şi o societate profund divizată, toate capturate în acest oraş fictiv din Missouri, scrie cinemagia.ro.

Producţia nominalizată de 6 ori la premiile Oscar 2018, cu 4 premii şi 2 nominalizări la Globul de Aur, 5 premii şi 4 nominalizări BAFTA, îi are în distribuţie pe Frances McDormand, Sam Rockwell şi Woody Harrelson.

Citește și: