Aura STAN
6245 vizualizări 30 ian 2012

Scena Teatrului Naţional din Timişoara a fost, duminică seara, gazda unei cereri în căsătorie inedite. Un tânăr şi-a cerut iubita de soţie la sfârşitul piesei ,,Romeo şi Julieta", în faţa actorilor şi a peste 100 de spectatori.

După ce actorii şi-au terminat reprezentaţia, o tânără din primele rânduri a fost invitată pe scenă de către directorul adjunct al instituţiei, Ion Rizea, care i-a rugat pe cei prezenţi în sală să nu plece acasă. În momentul următor, pe scenă a urcat iubitul fetei, care şi-a luat inima în dinţi şi i-a cerut mâna acesteia. Copleşită de emoţii, tânăra a rostit un ,,DA" hotărât, care a smuls ropote de aplauze din partea publicului.

Protagoniştii acestui ,,număr inedit" sunt Otilia Netedu şi Claudiu Alvin, doi bănăţeni care au transformat timp de o seară tragedia lui Shakespeare într-o piesă cu final fericit.

Din sala de teatru pe Facebook

Pentru ca totul să fie ca la carte până la final, Otilia şi Claudiu şi-au actualizat statusul relaţiei şi pe Facebook. Oficial, Romeo şi Julieta de Timişoara sunt ,,logodiţi". Cei doi au primit felicitări de la prieteni, care au apreciat originalitatea şi curajul îndrăgostitului. ,,Maximă ideea, Titiiiii!!!", ,,Felicitări!! Cât curaj există în unii oameni", i-au scris pe Facebook doi prieteni lui Claudiu.

,,Partea bună e că nu mai trebuie să anunţ pe nimeni că ne-am logodit. Au aflat toţi!"

La câteva ore după ce s-a logodit cu Otilia, Claudiu a povestit pentru gândul cum i-a venit ideea de a-i cere mâna acesteia într-un mod inedit. Tânărul a mărturisit că nu a vrut să atragă în vreun fel atenţia. ,,Nu ăsta e motivul pentru care am făcut ce am făcut", a glumit acesta. După ce iubita lui s-a plâns în repetate rânduri prietenelor că are lângă ea un partener ,,certat cu romantismul", Claudiu s-a gândit să-i demonstreze contrariul.

,,Otilia, logodnica mea, s-a plâns prea mult de faptul că nu fac gesturi sau lucruri drăguţe şi romantice. Ca fată, trăia cu impresia că în public sunt mai rece şi că nu sunt deloc afectuos. Nu e aşa...Nu i-am dat dreptate în privinţa asta şi, ca să nu mai aud asta vreodată, m-am gândit să fac ceva aparte", a recunoscut ,,Romeo din Timişoara".

Ideea i-a venit acum o săptămână, după ce a luat biletele la teatru. În plus, se apropia şi ziua Otiliei, un motiv în plus să-i facă o surpriză. ,,Să nu întelegeţi acum că doar de aia am făcut-o, nu...Ştiam că vreau să fac un gest mai altfel, nu să o cer de soţie la un restaurant sau în faţa televizorului", şi-a adus aminte timişoreanul. Ultimele detalii ale cererii în căsătorie au fost stabilite împreună cu actorii Teatrului Naţional din Timişoara.

,,Iniţial nici măcar nu voiam să urc pe scenă, dar odată ce am vorbit cu cei de la teatru, nu mai puteam schimba nimic", a mai povestit Claudiu. Pentru că gestul său a ajuns pe prima pagină a ziarelor şi printre ştirile zilei, toţi cei apropiaţi au aflat că Otilia şi Claudiu vor deveni curând o familie. ,,Partea bună e că nu mai trebuie să anunţ pe nimeni că ne-am logodit. Au aflat toţi!", a mărturisit tânărul cu zâmbetul pe buze.

Sursă foto: Opinia de Timişoara

Citește și: