Timp de 28 de ani, Germania de Est, controlată de comunişti, a fost separată de enclava capitalistă a Berlinului de Vest printr-o barieră de beton, sârmă ghimpată şi paznici înarmaţi până în dinţi.

Primele baricadele a ceea ce avea să devină Zidul Berlinului au apărut în august 1961, după ce numărul de est-germani care părăseau Republica Democrată Germania (RDG) prin Berlinul de Vest a ajuns la niveluri record. Pentru următoarele trei decenii, bariera a divizat familii şi cartiere care odată erau în acelaşi oraş.

Pe 9 noiembrie 1989, zidul a fost doborât aproape la fel de repede cum a apărut. Atunci când un funcţionar est-german a anunţat deschiderea frontierei, mii de est-germani euforici s-au îndreptat către zid şi au început să îl dărâme bucată cu bucată. Profesorul universitar britanic Timothy Garton Ash a descris scena ca fiind "cea mai mare petrecere în stradă din istoria lumii."

Zidul a fost o barieră letală în cele trei decenii cât a existat. Poliţiştii de frontieră aveau ordine stricte: "Nu ezitaţi să folosiţi arma chiar şi atunci când femei şi copii încalcă frontiera", potrivit unui document al serviciilor secrete est germane din 1973. Cel puţin 138 de oameni au murit încercând să treacă graniţa din Germania de Est în cea de Vest.

Nu se cunoaşte exact cât de mulţi oameni au ajuns în partea de vest, trecând peste zidul Berlinului. Unele estimări susţin că 5.000 de est-germani au ajuns în Berlinul de Vest, trecând de Zid. Bărbaţi, femei şi copii s-au strecurat prin punctele de control, ascunşi în vehicule şi trecând prin  tunele construite sub beton.

Pentru a celebra 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Business Insider a selectat 10 dintre modalităţile cele mai curajoase prin care oamenii şi-au riscat viaţa şi au reuşit să treacă din Germania de est în cea de vest.

1. Devierea unui tren

La patru luni de la ridicarea Zidului Berlinului, un tânăr inginer de cale ferată din Berlinul de Est a identificat o breşă în barieră. Harry Deterling a descoperit o cale ferată dezafectată, care încă ducea dintr-o suburbie a Berlinului de Est în Berlinul de Vest. Pe 5 decembrie 1961, Deterling şi-a urcat familia şi prietenii în trenul pe care îl conducea şi a accelerat la maximum spre Berlinul de Vest, lăsând în urmă poliţiştii de frontieră terifiaţi. Odată ajunşi de cealaltă parte a graniţei, unul dintre pasageri a sunat la poliţia din Berlinul de Vest pentru a informa: "Tocmai am evadat, cu un tren." Germania de Est a blocat linia de cale ferată a doua zi după incident.

Foto captura businessinsider.com

2. Într-un tanc furat

În aprilie 1963 Wolfgang Engels, un soldat german, a furat un tanc est german şi a intrat cu el în zidul de beton, strigând: “Plec de aici în Vest, mai vrea să vină cineva?”. Vehiculul nu a străpuns zidul, iar tânărul a încercat să escaladeze peretele, dar s-a blocat în sârma ghimpată şi a fost împuşcat de două ori de grănicerii est germani. Într-un final, câţiva vest germani, aflaţi la un bar din apropiere, l-au salvat pe tânărul soldat aflat din sârma ghimpată. Ulterior, Engels a descris momentul în care şi-a recăpătat cunoştinţa :  “Când am întors capul, am văzut toate tipurile vest germane de lichior pe un raft şi mi-am dat seama că reuşisem să trec de zidul Berlinului”.

3. Într-o maşină decapotabilă

Dragostea a fost cea care l-a determinat pe un austriac să recurgă la o metodă inedită de a trece în Berlinul de Vest. În timp ce lucra în Berlinul de Est, Heinz Meixner s-a îngrăgostit şi a dorit să se căsătorească cu Margarete Thurau, din RDG, dar autoritatile i-au refuzat tinerei permisiunea de a se căsători cu el în ţara ei de origine. Aşa că Meixner a închiriat o decapotabilă, i-a îndepărtat parbrizul, i-a scos aer din pneuri pentru ca vehiculul să fi aibă o cât mai mică înălţime şi, împreună cu iubita sa şi mama acesteia ascunse în spate, Meixner a trecut cu maşina pe la postul de frontieră numit Checkpoint Charlie. Când Meixner a ajuns la punctul de control, el s-a aplecat şi a trecut pe sub barieră în Berlinul de Vest.

4. Înot

În 1966, Hartmut Richter, în vârstă de 18 de ani, a înotat timp de patru ore peste Canalul Teltow pentru a trece din Germania de Est în Berlinul de Vest. "O lebădă m-a atacat, câinii lătrau, a trebuit să bag capul în apă pentru a mă feri de grăniceri. Aveam hipotermie şi eram epuizat atunci când am ajuns în sfârşit şi am ieşit pe mal", a povestit Richter mai târziu pentru Agence France Presse. Câţiva ani mai târziu Richter s-a întors în Germania de Est şi a început să îi treacă graniţa pe prietenii săi,  ascunşi în portbagajul maşinii. Mai mult de 30 de persoane au scăpat din Germania de Est cu ajutorul lui. În 1976 a fost prins şi condamnat la 15 ani de închisoare. După patru ani de închisoare a fost eliberat cu ajutorul autorităţilor din Germania de Vest.

5. Pe o saltea pneumatică

Ingo Bethke era obişnuit cu malurile râului Elba, la nord de Berlin, pentru că lucra ca poliţist de frontieră în Germania de Est. Atunci când a decis să fugă din Berlinul de Est, în 1975, Bethke a revenit la râu cu un prieten şi o saltea pneumatică. Mai întâi cei doi au avut de trecut printr-un gard de metal şi să traverseze un teren minat. Vâslind în tăcere, tinerii au trecut pe saltea în Germania de Vest.

6. Peste zid

Familia lui Ingo Bethke a intrat în vizorul autorităţilor est-germane după dezertarea lui. Fratele său, Holger, a decis în cele din urmă să-l urmeze şi a pus la punct o evadare îndrăzneaţă. Holger s-a instruit în domeniul tirului cu arcul, a găsit o clădire înaltă, cu vederea spre Berlinul de Vest. În mai 1983, el s-a strecurat în podul clădirii, a împuşcat un cablu de sârmă peste zid, folosind un arc şi săgeţi. Ingo aştepta pe partea cealaltă. Cu un scripete de metal, Holger a reuşit să treacă peste zid şi s-a alăturat fratelui său în Berlinul de Vest.

7. În false avioane sovietice

Doi fraţi au pus la cale un plan îndrăzneţ cu scopul de a-l aduce în Vest pe cel de-al treilea lor frate, Egbert. Ei au învăţat să piloteze şi au pictat două avioane ultrauşoare, cu stele roşii de tip sovietic. În luna mai 1989 totul au fost gata. Îmbrăcaţi în uniforme militare au zburat cu avioanele peste zid în Berlinul de Est, de unde l-au luat pe fratele lor Egbert şi s-au întors înapoi în Vest. Fraţii fuseseră separaţi în urmă cu un deceniu.

8. Într-un balon cu aer cald

Mecanicul de aeronave Hans Peter Strelczyk s-a inspirat pentru evadarea sa dintr-un program de televiziune est-german despre baloanele cu aer cald. Împreună cu prietenul său Gunter Wetzel, el a construit un balon cu aer cald pentru a transporta ambele familii în vest.
După o primă încercare eşuată, cele două familii în cele din urmă au trecut peste zid, pe 16 septembrie 1979, aterizând după 30 de minute de zbor într-un tufiş de mure pe pământul Germaniei de Vest.

Foto captura Business Insider

9. Pe o sârmă

Trapezistului Horst Klein îi era interzis să performeze în Germania de Est din cauza convingerilor sale anti-comuniste. Astfel, el şi-a folosit abilităţile sale de echilibrist să fugă în Berlinul de Vest. În decembrie 1962, Klein s-a urcat pe un stâlp de energie electrică în apropierea Zidului Berlinului şi a trecut pe deasupra patrulelor de pază, pe un cablu dezafectat. Pentru că mâinile i-au amorţit de frig, a căzut şi şi-a rupt ambele braţe, dar el a aterizat în interiorul Berlinul de Vest.

10. Prin tunel

Câteva sute de est-germani au scăpat din Germania de Est printr-o reţea secretă de tunele pe sub Zidul Berlinului. În 1962,  mai mulţi est germani în vârstă au reuşit să treacă în Berlinul de Vest prin ceea ce avea să se numească mai târziu “Senior Citizens Tunnel" (Tunelul seniorilor). În 1964, un număr de 57 de persoane au scăpat printr-un alt tunel, care a devenit cunoscut sub numele de "Tunelul 57." Aceasta a fost cea mai mare evadare în masă din istoria Zidului Berlinului.

 

Citește și: