7238 vizualizări 7 mai 2016

19. Lisabona, Portugalia – Acest oraş este plin de clădiri cu valoare istorică, multe construite în stil franţuzesc. În plus, plajele superbe şi peisajele care îţi taie respiraţia transformă Lisabona într-un loc romantic, perfect pentru o plimbare în doi.

 

18. Sevilia, Spania – Amestecul de stil renascentist şi maur de la Plaza de Espana şi până la Palatul Alcazar face din oraşul andaluz un loc despins din poveşti. Odată ajuns în Sevilia, poţi să hoinăreşti pe străduţele înguste ale districtului pitoresc Santa Cruz sau poţi să participi la un spectacol original de flamenco.

 

17. Salzburg, Austria – Cuplurile iau cu asalt această destinaţie din Alpi pentru a admira peisajele minunate date de crestele munţilor acoperite de zăpadă şi pentru a se pierde printre clădirile construite în stil baroc. Pentru romanticii incurabili există şi trăsuri de închiriat la care sunt înhămaţi cai.

 

16. Dublin, Irlanda – Dublin poate fi un oraş plin de atracţii pentru burlaci, dar este şi un loc grozav pe care să-l vizitezi alături de sufletul tău pereche. Punctele de atracţie pentru cuplurile romantice încep de la Aleea Iubirii, decorate cu obiecte de artă stradală, toate în formă de inimă, până la Gravity Bar, situate deasupra sediului Guiness, unde poţi să te bucuri de o bere în faţa unei privelişti care îţi taie respiraţia.

 

15. Nisa, Franţa – Cuplurile proaspăt căsătorite ajung la Nisa pentru a gusta din bucătăria franţuzeasc, pentru a se relaxa pe plajele însorite sau pentru a admira apusul de pe Promenade des Anglais. Tinerii pasionaţi de artă adoră să meargă şi la Muzeul Matisse, care găzduieşte lucrările artistului într-o vilă de secol XVII.

 

14. Zurich, Elveţia – Cuplurile sunt atrase de acest oraş elveţian datorită aerului său de oraş vechi, a munţilor  şi lacurilor care oferă privelişti de neuitat, dar şi, categoric, cea mai bună ciocolată din Europa.

 

13. Madrid, Spania – Renumit pentru parcurile sale sculptate parcă miniatural, pentru arhitectura plină de culoare, pieţele agglomerate şi mâncarea grozavă, capital spaniei este ideală pentru cuplurile care iubesc cultura, în ansamblul ei.

 

12. Berlin, Germania – Capitala germană poate că este paradisul unui hipster, dar este şi o opţiune accesibilă şi romantic pentru perechile care nu dispun de un buget foarte mare pentru luna de miere. În Berlin găseşti o mulţime de cafenele şi baruri, parcuri frumoase, dar şi artă cât cuprinde.

 

11. Munchen, Germania – Oraşul bavarez este copleşit de vizitatorii care în fiecare toamnă iau cu asalt Oktoberfest-ul, dar Munchen-ul este fascinant şi în restul anului şi poate fi perfect pentru o lună de miere datorită arhitecturii uimitoare, mai ales a celei din oraşul vechi.

 

10. Florenţa, Italia – Ancorat în istorie şi cultură, Florenţa este preferat de tinerii căsătoriţi pentru arta sa renascentistă, felurile de mâncare delicioase şi priveliştile romantice pe deasupra acoperişurilor de teracotă.

 

9. Viena, Austria – Acest oraş este prin definiţie romantic, inspirând foarte mulţi artişti. Cafenelele sale elegante, cu deserturi vieneze, arhitectura barocă şi cultura pe care o emană în prin fiecare cotlon fac din Viena un oraş perfect pentru luna de miere.

 

8. Praga, Cehia – Magia gotică a oraşului Praga atrage an de an foarte multe cupluri care pot să admire apusul pe Podul Charles. Castelul şi grădinile de trandafiri de pe Dealul Petrin sunt alte atracţii turistice romantic recomandate tinerilor proaspăt căsătoriţi.

 

7. Cinque Terre, Italia – Această zonă situate pe malul Mediteranei face parte din patrimoniul UNESCO şi este o destinaţie idilică pentru luna de miere. Casele colorate în culori pastelate sunt o atracţie turistică renumită la nivel mondial, iar relieful strâncos face peisajul cu atât mai special.

 

6. Londra, Marea Britanie – Cuplurile amatoare de cultură în luna de miere o vor găsi din plin în Londra. Oraşul oferă acces la muzee faimoase, spaţii verzi magnifice şi plimbări pe Tamisa, la apus. Un alt mod extraordinary prin care cuplurile pot admira oraşul de sus este o plimbare cu London Eye, care oferă o altă perspectivă.

 

5. Barcelona, Spania – Tinerii căsătoriţi care nu se pot decide între o lună de miere într-un mare oraş sau o vacanţă pe plaje însorite le pot avea pe amândouă în Barcelona. Acest oraş complex oferă cuplurilor posibilitatea să petreacă o zi relaxantă la malul mării, dar şi să exploreze atracţiile turistice precum celebra Sagrada Familia a lui Gaudi sau Parcul Güell.

 

4. Amsterdam, Olanda – În ciuda reputaţiei sale de destinaţie potrivită pentru petreceri nebune, Amsterdam este şi un oraş pe care tinerii îl preferă pentru luna de miere. Străzile şi canalele înguste şi pitoreşti îl fac perfect pentru plimbări, cu bicicleta, cu barca sau pe jos, iar parcurile precum Vondelpaek sau Keukenhof sunt locuri excelente pentru picnic.

 

3. Veneţia, Italia – Fără îndoială o destinaţie romantică, Veneţia este luată cu asalt de cupluri care îşi doresc să încerce vestitele plimbări cu gondola, să admire arhitectura impunătoare a Bazilicii Sfântul Marcu şi să se plimbe pe străduţele înguste mâncând ingheţată.

 

2. Paris, Franţa – Fără doar şi poate capital dragostei, Parisul debordează de romantism. De la străzile pavate din Montmartre care conduc la Sacre Coeur („Inimă sfântă”, deci încă o dovadă că oraşul este plin de iubire) şi până la Grădinile Tuilleries, care se găsesc între Luvru şi Turnul Eiffel, toate conturează un paradis al cuplurilor proaspăt căsătorite. Pentru o excursie romantic de o zi, îndrăgostiţii pot lua trenul până la Versailles pentru a vedea palatul şi grădinile în care au trait Maria Antoaneta şi alţi monarhi ai Franţei.

 

1. Roma, Italia – Capitala italiană este un loc magnific de explorat în doi, mai ales pe jos. Tinerii căsătoriţi se pot plimba prin vechile cartiere ale metropolei, printre pizzeriile şi cafenelele care servesc cafele espresso scurte şi tari cu biscuiţi şi pot admira arhitectura antică fabuloasă, precum Colosseumul.


 

Citește și: