Silviu Bănilă
1170 vizualizări 24 nov 2018
Gilberto Aguirre Garza, fostul director al Biroului Procurorului General din Veracruz, a fost închis în luna aprilie pentru implicarea în muşamalizarea dovezilor legate de îngroparea a 13 cadavre, scrie odditycentral.com.
 
În 19 ianuarie 2016, rămăşiţele a 19 victime dispărute au fost găsite într-un loc denumit La Barranca de La Aurora. Totuşi, procurorii au susţinut că Garza şi-a instruit oamenii să raporteze găsirea unui număr de doar şase cadavre, o acuzaţie pe care a negat-o vehement. Pentru a afla adevărul, autorităţile l-ar fi supus pe oficial la tortura cu muzica lui MALUMA.
 
Reyes Peralta, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Avocaţilor de Drept Penal din Veracruz, a declarat pentru jurnaliştii de la Infobae că gardienii au instalat difuzoare în celula clientului său, Garza şi au pus la maxim melodiile lui Maluma şi ale altor artişti de reggaeton din Mexic. Astfel, aceştia nu i-au permis celui acuzat să doarmă.
 

 

 
Avocatul a susţinut că tortura bizară a avut un scop precis, acela de a-l obliga pe clientul lui să semneze o mărturie în care acuză terţi de comiterea crimelor respective. Potrivit acestuia, cele zece zile de tortură cu Maluma au avut un impact psihologic uriaş asupra lui Gilberto Aguirre Garza: într-o dimineaţă, pe la ora 4.00, gardienii au închis muzica, dar l-au ameninţat pe deţinut că-i vor da iar drumul şi acesta a semnat documentele.
 
Metoda de tortură este cu atât mai dură cu cât Garza este un ascultător de muzică simfonică şi ştie să cânte la pian. Peralta a mai spus că acuzarea nu a prezentat încă documentele semnate de clientul său la tribunal, dar el a depus deja o plângere pentru tortura cu muzică şi doreşte să denunţe tacticile la organizaţiile pentru drepturile omului de la Washington. Acesta nu este însă un caz singular de tortură cu muzică. Astfel, în anii anteriori, au apărut relatări legate de tortură cu melodiile trupei de băieţi Westlife, puse la cale în unele închisori ale CIA. 

foto: youtube.com

Citește și: