Laura Cojocaru
1719 vizualizări 15 feb 2019

Proiectul a fost dezvăluit încă din luna mai 2017, iar un an mai târziu, Autonomous Rail Rapid Transit (ART) a fost pus în funcţiune la Zhushou pe un traseu de 12 kilometri. Iniţial, tramvaiul a rulat asistat de un vatman. Apoi specialiştii au trecut la varianta de deplasare autonomă. În prezent chinezii testează mijlocul de transport, pentru a-l putea introduce în circulaţie la scară largă. 

 

ART, un vehicul autonom, un hibrid între tramvai şi autobuz, fără şofer sau şine, este produs de o filială a gigantului CRRC. Introducerea pe piaţă a ART face posibilă crearea unui reţele de transport urban la preţuri mai accesibile decât vehiculele convenţionale.

Printre avantajele economice pe care le aduce acest vehicul hibrid se numără: absenţa unui vatman şi economii enorme asupra infrastructurii.

 

ART, poate fi instalat într-o reţea rutieră în cel mult două zile, şi integrarea sa în transportul urban costă aproximativ în 7 milioane de euro pe kilometru. În Franţa, costul mediu pe un kilometru de tramvai convenţional ajunge la 24 de milioane de euro.

ART are o lungime 35 de metri lungime, şi poate transporta 300 pasageri la o viteză de 70 km/h. În prezent, în stadiul de proiect se află o versiune de tramvai pentru transportul a 500 de pasageri. Orientarea sa optică, care utilizează tehnologiile GPS şi Lidar, îi permite acestui mijloc de transport să se deplaseze la milimetru de-a lungul unui marcaj invizibil.

Noul mijloc de transport va fi introdus în circulaţie la scară largă în special în micile oraşe, care nu pot face faţă cheltuielilor impuse de noile norme de mediu impuse de autorităţile chineze cu scopul reducerii gradului de poluare.

New China TV, transmite imagini de la ultimele teste ale vehiculului, în oraşul Habrin. 

 

Citește și: