Silviu Bănilă
462 vizualizări 19 mar 2019

Chai Maibert, un artist care efectuează operaţii de modificări corporale extreme, a prezentat ultima sa „capodoperă”, asupra unui pacient dornic să-şi taie urechile într-un mod bizar, informează Daily Star.

Chirurgul controversat a distribuit pe reţelele de socializare fotografii cu urechile „ciuntite” ale pacientului, încă în stadiu de vindecare: „Tocmai ce am eliminat „scoica” urechilor lui Charles Bentley, care a venit tocmai din Australia pentru această operaţie la Calm Body Modification. Sunt cu adevărat onorat!”„Vreau să lămuresc un aspect şi anume că procedura nu duce la surzire. E posibil să vă afecteze capacitatea de a capta direcţia sunetului, timp de 1-2 săptămâni, până când mintea se va familiariza cu noile urechi. Capacitatea de a auzi sunete „din spate” va fi îmbunătăţită. Urechile noastre nu „captează” sunetul, aşa cum se întâmpla în urmă cu milioane de ani în urmă, când oamenii aveau nevoie de urechi mai mari”, a explicat plasticianul.

Utilizatorii reţelelor de socializare nu sunt însă de acord cu acesta: „Urechea externă captează sunetul şi ajută la identificarea sursei sunetului. Oricine îşi taie această porţiune va suferi o diminuare a auzului. Sunt medic ORL şi cunosc unele lucruri despre urechi”, a declarat un bărbat. „Operaţia are cu siguranţă impact asupra auzului şi - cu excepţia situaţiei în care îţi doreşti să rămâi surd - impactul este negativ”.Salonul Calm are şi o listă cu modificările corporale pe care le efectuează. Un piercing al urechii costă 40 lire sterline, în timp ce tăierea limbii în două costă 500 lire sterline. Preţurile nu includ şi preţul biletului spre Stockholm, acolo unde se află cabinetul lui Chai.foto: Calm Body Modification

foto main: Charles V. Bentley

Citește și: