7490 vizualizări 22 mai 2015

'Voi demonstra lumii întregi' că acest experiment poate reuşi şi că toate îndoielile la adresa lui ţin de 'limitele mentale ale umanităţii', a afirmat, într-un interviu, acest specialist de 51 de ani, de la Spitalul ŤLe Molinetteť din Torino.

El îşi va prezenta controversata idee în cadrul celei de-a 39-a conferinţe anuale a American Academy of Neurological and Orthopaedic Surgeons (Academia Americană a Chirurgilor în domeniul Neurologiei şi Ortopediei), care va avea loc în zilele de 12 şi 13 iunie, în oraşul american Annapolis. Intitulată 'Transplant de cap: Viitorul este acum', expunerea sa ocupă un loc cheie în programul reuniunii.

Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivând că acestea pot fi găsite în publicaţiile sale. În schimb, a dat amănunte despre ce ar urma să se întâmple în sala de operaţie. 'Acolo se vor întâlni cei doi, donatorul de corp şi primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi răcit la 12 grade şi apoi se va trece la decapitarea celor două persoane, secţionându-se vasele sangvine, muşchii şi oasele. După care, va începe faza în care pacientul va primi noul său corp', a explicat medicul italian, conform Agerpres.

Citește și: