Florin Badescu - Mediafax
1416 vizualizări 1 oct 2015

Pe baza faptelor relatate în acest dosar, procurorii americani au ajuns la concluzia că nu există dovezi care să ateste dincolo de orice dubiu că vedeta de reality-show a avut un comportament nerezonabil, se afirmă în documentele oficiale furnizate de Procuratura din Los Angeles.

Caitlyn Jenner, în vârstă de 65 de ani, conducea automobilul - un model Cadillac Escalade - pe autostrada Pacific Coast, pe 7 februarie, înainte ca maşina sa, care remorca un alt vehicul, să lovească alte două automobile, potrivit autorităţilor.

În timpul accidentului, un automobil Lexus, ce era condus de Kim Howe, în vârstă de 69 de ani, a fost tamponat de vehiculul condus de Caitlyn Jenner, a ajuns pe sensul de circulaţie opus şi a fost apoi tamponat frontal de un automobil de teren - un model Hummer.

Kim Howe a murit în urma coliziunii, iar Jessica Steindorff, care conducea o Toyota Prius, aflată în spatele maşinii conduse de Caitlyn Jenner, a fost la rândul ei accidentată. Caitlyn Jenner a scăpat fără răni majore în urma accidentului şi a refuzat să primească tratament medical după sosirea ambulanţelor la faţa locului.

Potrivit anchetei oficiale, Caitlyn Jenner îşi conducea automobilul cu o viteză puţin mai mică decât limita maxim admisă, "puţin mai încet decât victima", şi a frânat cu 1,9 secunde înainte de coliziune.

Deşi Procuratura a ales să nu o pună oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă, Caitlyn Jenner ar putea fi totuşi judecată, deoarece procesele civile necesită de obicei un număr mai mic de dovezi pentru a fi iniţiate în comparaţie cu procesele penale.

Atât Jessica Steindorff, cât şi membrii familiei lui Kim Howe au dat-o în judecată pe Caitlyn Jenner, care era cunoscută sub numele Bruce Jenner în momentul producerii accidentului, un atlet american celebru, care a câştigat - cu record mondial - medalia de aur în proba de decatlon la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal din 1976.

Bruce Jenner era cunoscut tinerei generaţii de telespectatori americani ca un fel de "patriarh" al familiei Kardashian, înainte de a anunţa, în aprilie, într-un interviu televizat la scară naţională, că este o persoană transgender.

Caitlyn Jenner este în prezent vedeta propriului reality-show, intitulat "I Am Cait", care prezintă procesul ei de tranziţie.

Caitlyn Jenner a devenit femeie şi din punct de vedere legal, după ce numele său şi schimbarea sa de sex au fost recunoscute, pe 25 septembrie, printr-o decizie a unui tribunal din Los Angeles.

Citește și: