Adriana Stanca
747 vizualizări 5 mai 2014

Cea de-a patra ediţie a „Transylvania Horse Show” şi-a desemnat câştigătorii. La evenimentul desfăşurat în satul Prod, de lângă Sighişoara, în weekendul 2-4 mai, au participat peste 70 de concurenţi din 19 ţări.

Viorel Bubău, reprezentanul României, a câştigat, cu calul Arcitic, medalia de aur la categoria Concurs Complet Internaţional (CCI 1*). Locul al doilea a fost ocupat de reprezentanta  Franţei - Lucie Bardin, la o diferenţă de 14,56 puncte. Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004, a câştigat şi medalia de bronz, cu calul Selenna. 

La disciplina Cupa României la Concurs Complet - categoria Novici - Hunor Szabo, legitimat la clubul Romsilva, împreună cu calul Yavrum au fost în fruntea clasamentului, fiind urmaţi de Mihai Vajnar şi calul Olympia de la clubul Agroturism. Pe locul al treilea s-a clasat Călin Nemeş, cu calul Eros, reprezentând U Cluj.

„Este pentru prima oară când la Transylvania Horse Show organizăm Cupa României la Concurs Complet - categoria Novici şi sunt foarte bucuros că la prima ediţie am avut şase călăreţi români şi şapte cai înscrişi”, a declarat Mihnea Vîrgolici, organizatorul şi iniţiatorul evenimentului „Transylvania Horse Show”. „Anul acesta numărul concurenţilor români înscrişi la toate disciplinele a crescut semnificativ faţă de anii trecuţi. Acest lucru îmi dă speraţa că în curând acest sport va redeveni tradiţie în multe dintre familiile din România”, a adăugat el.

FOTO: Transylvania Horse Show

Cupa la Concursul Internaţional Universitar, „Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2014) a fost câştigată de studenta Marcia Dominicus din Olanda. Medalia de argint a fost primită de către Tori Dicson din Irlanda, iar bronzul i-a revenit studentei Katharina Wilding din Austria.

La echipe, aurul a fost câştigat de Irlanda, bronzul a fost câştigat pentru prima dată de o echipă a României formată din călăreţii Cristian Alexandru Ceauşescu, Raul Eugen Ilio şi  Lorand Janos Cibi. Bronzul a revenit echipei internaţionale formată din Marcia Dominicus (Olanda), Johanna Hammel (Austria) şi Jocelin Lillienau (Suedia).

FOTO: Transylvania Horse Show

Echipa „Transylvania Horse Show”  pregăteşte o altă competiţie ecvestră internaţională, ce se va desfăşura în perioada 3-5 octombrie pe domeniul Cantacuzino din Floreşti, judeţul Prahova. Concursul va fi organizat pe grade diferite de dificultate, de la Novici la două stele (**). În afara competiţiei, iubitorii de cai vor putea vedea demonstraţii de atelaje cu doi şi patru cai, expoziţie de ogari şi dar şi alte momente speciale.

„Transylvania Horse Show”, cel mai important concurs hipic internaţional din România, este organizat annual de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale.

Citește și: