Razvan Tupa
401 vizualizări 30 nov 2018

Tabloul "Golfe, mer, falaises Vertes" fusese estimat de specialişti la suma de 160.000 de euro.

"Cei trei suspecţi au părăsit locul faptei folosind trei ieşiri diferite şi apoi au dispărut", a transmis poliţia din Viena într-o declaraţie oficială.

Autorităţile au făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere luni dimineaţă, cu menţiunea că hoţii erau, "evident, profesionişti".

Pictorul impresionist Pierre-Auguste Renoir a trăit între anii 1841 şi 1919, fiind unul dintre cei mai prolifici creatori ai curentului artistic. Este celebru mai ales pentru portrete şi scene în aer liber care surprind viaţa modernă. În 1990, lucrarea sa "Bal du moulin de la Galette" a fost vândută la licitaţie pentru 78 de milioane de dolari. O licitaţie pentru tabloul său "Paysage Bords de Seine" a fost anulată în 2012, după ce s-a dovedit că pictura era furată de la Muzeul de Artă din Baltimore, SUA, de unde dispăruse în 1951.

A fost o lună nefastă pentru artă. La începutul lunii, două tablouri de Salvador Dali şi Francisco Goya au fost deteriorate la o galerie de artă din Rusia de nişte tinere care căutau unghiul perfect pentru o fotografie.

Televiziunea TEN TV a transmis imagini surprinse de camerele de supraveghere dintr-o galerie de artă din Moscova, în care se vede cum instalaţia pe care se afla cele două tablouri cade către o tânără ce scapă în ultima clipă de lovitură.

Citește și: