Ana Obretin
295 vizualizări 6 mar 2019

Selecţia de anul acesta include 103 titluri, printre care documentare semnate de Antoine Fuqua ("What's My Name/ Muhammad Ali"), Werner Herzog ("Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin") şi Abel Ferrara ("The Projectionist") şi producţii care au ca subiecte muzicieni legendari, precum solistul INXS ("Mystify: Michael Hutchence"), Bill Wyman, basistul Rolling Stones ("The Quiet One") şi Linda Ronstadt ("Linda Ronstadt: The Sound of My Voice").

Documentarul lui Jared Leto "A Day in the Life of America" include filmări din toate cele 50 de state americane de pe 4 iulie 2017. Waltz debutează ca regizor cu "Georgetown", un thriller în care joacă, alături de Annette Bening şi Vanessa Redgrave. Iar actriţa Margot Robbie joacă în filmul pe care l-a produs "Dreamland", o dramă a cărei acţiune are loc în perioada marii depresiuni.

Printre alte titluri notabile se numără "American Woman", debutul în regia de lungmetraj al lui Semi Chellas, care a produs serialul de televiziune de succes "Mad Men", "Only", cu Freida Pinto şi Leslie Odom Jr., "Come to Daddy", cu Elijah Wood, "Standing Up, Falling Down", cu Billy Crystal, şi "Framing John DeLorean", cu Alec Baldwin.

 

 

Jumătate dintre filmele selectate în cele trei competiţii sunt regizate de femei, iar 40% dintre lungmetrajele din festival au o regizoare sau mai multe. 29% dintre lungmetraje au fost regizate de o persoană de culoare, iar 13% sunt realizate de membri ai comunităţii LGBTQIA (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, queer, intersex, asexuali).

Festivalul Tribeca se va deschide, pe 24 aprilie, la Apollo Theater din New York, cu premiera documentarului lui Roger Ross Williams "The Apollo".

Fondat în 2001 de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie de la New York, Festivalul de Film Tribeca a evoluat într-un eveniment anual, dedicat evoluţiei culturale şi economice a zonei, prin strângerea la un singur loc a artiştilor şi a regizorilor internaţionali. De-a lungul timpului, festivalul s-a remarcat prin selecţia ambiţioasă, care a promovat cineaşti radicali aflaţi la începutul carierei şi pe care i-a lansat apoi în circuitul internaţional.

foto: Mediafax Foto / AFP / Christopher Polk

Citește și: