Diana Marcu
Oana Ghita
462 vizualizări 9 feb 2011

Membrii Scorpions şi-au anunţat retragerea din rândul greilor rockului printr-un turneu gigant, "Get Your Sting And Blackout World Tour", început în urmă cu un an, la Praga, şi programat să se încheie la finalul lui 2012. Au inclus şi Bucureştiul pe lista lor de concerte, aşa că românii vor asculta live în iunie "Wind of Change"' "Still Loving You" şi alte melodii devenite adevărate legende ale muzicii.O lună mai târziu alţi rockeri vor cânta la Bucureşti: Judas Priest - pe 3 iulie şi, o săptămână mai târziu, în premieră, Bon Jovi.

Zone Arena - cartier general pentru staff-ul Scorpions

Începând din 7 iunie, în Bucureşti, Zone Arena se va transforma în cartierul general al celor peste 110 membri ai staff-ului tehnic al formaţiei Scorpions, pentru ca în 9 iunie românii să fredoneze alături de muzicieni versurile unor piese precum "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You" şi "Wind of Change". Muzicienii - cinci în actuala componenţă a formaţiei - vor descăleca în Capitală cu două zile înainte de concert, cu un avion privat, din Budapesta, urmând ca la aeroport să fie aşteptaţi de cinci limuzine. Concertul va figura în portofoliul Project Events, care a negociat timp de un an de zile cu managementul trupei înfiinţate în urmă cu 46 de ani pentru ca turneul lor de adio să includă şi Bucureştiul.

Cel mai ieftin bilet - 128 de lei, cel mai scump - 350 de lei

Biletele vor costa 128 de lei la Gazon B, 190 de lei la Gazon A, 265 de lei în faţa scenei, în sectorul Golden Circle, şi 350 de lei la tribună. Ele vor fi puse în vânzare în perioada 10 - 13 februarie din magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center, iar de luni, vor putea fi găsite şi online, pe biletoo.ro, bilete.ro, myticket.ro, blt.ro, biletfan.ro şi ticketpoint.ro.

În perioada 10 - 13 februarie vor fi puse în vânzare câte 500 de bilete la preţuri promoţionale, reduse cu 15%, în sectoarele Golden Circle şi Gazon A, anunţă organizatorul.

Trenuri "rock 'n' roll" pentru fanii lui Bon Jovi

O lună mai târziu, rockul, mai precis heavy metalul, se va auzi din nou la Bucureşti. Mai întâi la Romexpo, pe 3 iulie, când Judas Priest revine în Capitală cu un concert ce face parte din turneul "Epitaph", ultimul din cariera de peste 40 de ani a trupei, informează site-ul oficial al formaţiei. O săptămână mai târziu, pe 10 iulie, Bon Jovi se va auzi live în Piaţa Constituţiei. La un astfel de eveniment fanii celebrei trupe ar putea ajunge în Capitală cu trenuri "rock 'n' roll" care să-i transporte din toate colţurile ţării.

Biletele pentru concertul din 10 iulie s-au pus deja în vânzare în reţeaua Eventim. Dintre acestea, cele mai ieftine sunt primele 2.000 de tichete pentru locuri la peluză, vândute la un preţ promoţional, de 138,5 lei.

După epuizarea acestor bilete, preţul pentru un loc la peluză va fi de 159,8 lei. Preţul unui bilet Normal Circle este de 186,4 lei, iar un bilet Golden Circle costă 298,2 lei. Cele mai scumpe sunt biletele VIP, care includ şi loc pe scaune, în tribune. Pentru un bilet VIP A1 sau A2, cumpărătorii trebuie să plătească 479,3 lei, iar pentru un bilet VIP B1 sau B2, 372,8 lei. Potrivit lui Marcel Avram, organizator, nu doar românii sunt interesaţi de concertul americanilor de la Bon Jovi, ci şi vecinii. Astfel, susţine acesta, din Bulgaria vine o cerere de 10.000 - 15.000 de bilete. Show-ul de la Bucureşti al trupei este inclus în turneul mondial "The Circle".

Ce concerte urmează

Muzicianul austriac Parov Stelar va susţine patru show-uri în România, primul dintre ele fiind programat pe 19 februarie, la Braşov. Pe 11 martie, el va cânta la Timişoara şi, o zi mai târziu, se va auzi la Arenele Romane din Bucureşti. Pe 20 mai, artistul împreuna cu trupa sa vor reveni în ţară pentru un spectacol, la Cluj-Napoca. De revenit la Bucureşti revine şi trupa Gipsy Kings care şi-a programat un concert la Sala Palatului, pe 9 aprilie. Cântarea face parte din "Gipsy Kings 2010 - 2011 World Tour", început anul trecut, în iulie, în Los Angeles.

Pentru cei care vor să asculte hituri precum "Bamboleo", "Djobi Djoba" şi "Volare", biletele costă între 50 de lei şi 300 de lei. 31 martie e data la care Budapest Gypsy Symphony Orchestra, care însumează 100 de muzicieni, va susţine un concert tot la Sala Palatului din Bucureşti. Muzicienii vor pune în scenă concertul "100 de viori". Biletele pot fi achiziţionate la preţurile de 75 de lei, 100 de lei, 150 de lei şi 200 de lei de la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, Magazinul Muzica sau online, pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro.

TOP 5

Cele mai bine vândute concerte în 2010

1. AC/DC
2. Sonisphere
3. Aerosmith
4. Guns N' Roses
5. Eric Clapton.

Preţurile biletelor pentru astfel de evenimente variază între 40 şi 150 de euro, sume practicate şi la concertele din străinătate.

Citește și: