489 vizualizări 17 iun 2011

Trupa irlandeză U2 ocupă prima poziţie în topul Forbes al artiştilor cu cele mai mari încasări din ultimele 12 luni, fiind urmată în acest clasament de grupul american Bon Jovi şi de cântăreţul britanic Elton John, informează ediţia electronică a revistei New Musical Express.

Grupul U2, care s-a situat în fruntea acestui top şi în 2010, a obţinut 195 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, graţie succesului deosebit de care se bucură seria de concerte "360 Tour". Turneul trupei irlandeze promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Turneul a început în 2009, la Barcelona, şi se va încheia la Moncton (Statele Unite), pe 30 iulie, estimându-se că va avea încasări totale de 700 de milioane de dolari, devenind seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie.

Bon Jovi ocupă poziţia a doua, cu încasări de 125 de milioane de dolari, graţie concertelor incluse în turneul mondial "The Circle Tour".

Cântăreţul britanic Elton John s-a clasat pe locul al treilea, cu încasări de 100 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Lady Gaga ocupă locul al patrulea, cu încasări de 90 de milioane de dolari, iar cântăreţul canadian Michael Buble încheie Top 5, după ce a încasat 70 de milioane de dolari din concertele susţinute în ultimele 12 luni.

Pe poziţiile următoare în acest top alcătuit de editorii revistei Forbes se află Paul McCartney (67 de milioane de dolari), The Black Eyed Peas (61 de milioane de dolari), The Eagles (60 de milioane de dolari), Justin Bieber (53 de milioane de dolari) şi Dave Matthews Band (51 de milioane de dolari).

Florin Badescu, florin.badescu@mediafax.ro

Citește și: