7701 vizualizări 14 dec 2015


În afară de făină, zahăr, drojdie, sare iodată, în „cozonacul” industrial s-au identificat următoarele ingrediente: spărtură de soia, şrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuş de ou, fibre de cartofi, zer praf, oţet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiţă, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griş de grâu, pudră de zer, conservanţi, coloranţi, agenţi de îngroşare, agenţi de umezire, emulsifianţi, corectori de aciditate, stabilizatori, arată un studiu care a fost realizat de către o echipă de experţi a Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului din România, coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Mai mult, niciunul din produsele analizate nu respectă reţeta tradiţională a cozonacului (făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri), potrivit eva.ro.

În cele 31 de produse analizate s-au identificat 30 de aditivi alimentari. Aceştia prezintă un risc de apariţie a unor afecţiuni medicale în cazul unui consum constant şi pe termen lung.

Citește și: