Ana Obretin
1099 vizualizări 10 oct 2018

Trupa U2 a susţinut, duminică şi luni, la Ziggo Dome din Amsterdam, în Olanda, două concerte în cadrul turneului internaţional "eXPERIENCE + iNNOCENCE", care a debutat în luna mai, în SUA.

Potrivit unor înregistrări publicate pe platforma video YouTube, pe ecranele instalate în spatele scenei s-au putut vedea imagini din timpul unui protest #rezist care a avut loc recent în Bucureşti, inclusiv oameni care agitau steagul României.

Imaginile de la aceste proteste, ca şi altele de la manifestaţii similare care au avut loc în ţări precum Grecia, Polonia, Italia şi Marea Britanie, au fost alese pentru a ilustra piesa "Pride (In the Name of Love)".

Partea europeană a turneului internaţional "eXPERIENCE + iNNOCENCE" a debutat la sfârşitul lunii august şi se va încheia la Berlin, pe 13 noiembrie.

Aproape toate biletele pentru concertele rămase din cadrul acestui turneu sunt vândute, conform site-ului oficial al trupei. Următoarele patru concerte din cadrul turneului vor avea loc la Milano (11, 12, 15, 16 octombrie), Marea Britanie, iar turneul se va încheia tot la Berlin, unde a şi început etapa europeană, la 13 noiembrie.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum". Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Foto: Captură

 

Citește și: