Florin Jinga
688 vizualizări 19 oct 2018

Bărbatul locuia într-un castel vechi de 800 de ani, circula cu un Rolls Royce vintage şi avea o colecţie de tablouri care cuprindea şi trei picturi semnate Salvador Dali, informează The Telegraph.

Localnicii au povestit că maşina de epocă a fost remorcată din castel cu câteva zile în urmă.

Poliţiştii au reuşit să recupereze bijuterii de peste 4 milioane de euro.

Deşi nu a fost dezvăluită identitatea bărabatului, un reporter ucrainean a declarat că suspectul era Dmitro Malinovski, un om de afaceri din Odessa, căutat de poliţiştii ţării sale încă din 2015, pentru o fraudă majoră şi spălare de bani. Pentru a scăpa de urmărirea internaţională, Malinovski îşi procurase un certificat fals de deces, pe care avocaţii săi l-au prezentat autorităţilor din Ucraina.

Dorinţa de a trăi în lux şi grandoare l-a dat de gol. Poliţia franceză a început să ancheteze achiziţia dubioasă a castelului, cu 3 milioane de euro, printr-o firmă din Luxemburg controlată de suspect. Castelul fusese construit în 1180 în La Rochepot, pe ruinele unei cetăţi arse în secolul al XI-lea şi a aparţinut familiei Montagu din Burgundia. După ce l-a cumpărat, afaceristul ucrainean se dădea drept administrator şi a permis în continuare vizitarea castelului de către turişti, spre încântarea primarului din La Rochepot. Ba mai mult, nu a închis nici micul magazin cu suveniruri sau băruleţul din incintă. În plus, anul trecut, miliardarul ucrainean a organizat un minifestival care a culminat cu reconstituirea unei bătălii din Evul Mediu în jurul castelului.

În urma anchetei poliţiştilor francezi, în colaborare cu Europol, s-a stabilit că Dmitro Malinovski nu numai că nu murise, dar ducea o viaţă de huzur în Franţa, alături de două femei şi doi bărbaţi din Ucraina şi unul din Republica Moldova. 

Foto: youtube

Citește și: