4473 vizualizări 29 aug 2010

Folosit atât în alimentaţie, cât şi în cosmetică, uleiul de măsline este apreciat în mod deosebit şi recunoscut pentru proprietăţile sale benefice asupra pielii şi sănătăţii. Potrivit medicilor, uleiul are un conţinut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E şi K, fier, acizi graşi nesaturaţi în proporţie de 85 la sută.

Restul de 15 la sută este reprezentat de acizi graşi saturaţi, trigliceride şi clorofilă. Medicul Ioan Nedelcu, de la Spitalul Elias din Bucureşti, spune că uleiul de măsline poate fi folosit pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliară şi pe cele de la bilă.

"Pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliară recomand 200 grame de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 mililitri coniac natural de bună calitate, 1 linguriţă de zahăr şi miere naturală. Întregul amestec se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept", explică dr. Nedelcu. Un alt remediu pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliară, propus de medic trebuie urmat timp de două zile consecutiv, pentru a beneficia de rezultatele dorite.

"Folosiţi 250 mililitri de ulei de măsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lămâi până ce uleiul devine lăptos", adaugă medicul. Pentru eliminarea pietrelor de la bilă trebuie să râşniţi seminţele uscate de un pepene roşu. "Timp de 10 zile, dimineaţa pe nemâncate se ia o linguriţă din pulberea obţinută împreună cu o lingură de ulei de măsline presat la rece şi se stă culcat pe partea dreaptă 20 minute. Tratamentul durează trei luni, câte zece zile pe lună", precizează dr. Ioan Nedelcu.

Persoanelor care acuză stări de balonare şi arsuri la stomac li se recomandă un amestec din 250 mililitri de ulei de măsline presat la rece, 1 kilogram de miere de albine şi 4 lamâi trecute prin maşina de tocat carne. Se amestecă totul şi se ţine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi, cu 30 minute înaintea meselor.

Citește și: