Silviu Bănilă
1227 vizualizări 31 aug 2018

Xavier Gourmelon a fost unul dintre primii sosiţi la locul tragediei, unde un Mercedes în care se afla Prinţesa Diana s-a făcut zob la o viteză ameţitoare, în tunelul Pont de l’Alma din Paris, scrie The Daily Star.

Gourmelon, care are acum 50 de ani, şi-a amintit ultimele cuvinte ale Prinţesei Diana, înainte ca inima să-i cedeze.

Potrivit acestuia, Diana a întrebat: „Dumnezeule, ce se întâmplă?”

Gourmelon a mărturisit că nu a ştiut cine sunt oamenii implicaţi în groaznicul accident din Pont de l’Alma.

„Maşina era distrusă şi a trebuit să abordăm accidentul ca unul obişnuit. Pentru mine, a fost un simplu accident rutier, cu o maşină care rulează la o viteză mare şi un şofer beat... Am văzut că are o rană la umărul drept, dar nimic altceva. Nu avea sânge pe corp sau pe haine. Am ţinut-o de mână şi am încurajat-o. Ea mi-a zis: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

Diana se afla pe bancheta din spate a Mercedesului S-280, alături de iubitul ei, Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed Al-Fayed. Bodyguardul ei, Trevor Rees-Jones, se afla pe scaunul din dreapta, alături de şoferul Henri Paul.

După ce Diana a fost dusă la spitalul municipal Pitie-Salpetriere, Xavier a revenit la detaşamentul de pompieri, unde trebuia să lucreze două ture de weekend.

Un oficial a precizat că prinţesa a suferit leziuni interne foarte grave şi o ruptură a vaselor în dreptul inimii, complicaţii care au determinat o hemoragie internă.

Trevor Rees-Jones, bodyguardul lui Al-Fayed, a supravieţuit accidentului grav şi are acum 50 de ani.

Citește și: