43 vizualizări 26 dec 2007

Băbaţii sunt în mod natural mult mai „comici” decât femeile, din cauza faptului că ei au în organism mai mult testosteron. Bărbaţii fac mai multe glume, iar glumele lor tind să fie mai agresive, arată un studiu pe 400 de persoane, efectuat la Spitalul din Norwich, Marea Britanie.

Unul dintre cercetători s-a apucat să meargă pe un monociclu şi s-a observat care este reacţia oamenilor. Aproape jumătate dintre voluntari au răspuns la această provocare prin cuvinte, majoritatea fiind bărbaţi.

Foarte puţine femei au făcut comentarii răutăcioase sau glume. 75% dintre bărbaţi au făcut glume de genul „ţi-ai pierdut roata?”. Comentariile bărbaţilor au avut rolul de a-l descuraja pe cercetător în intenţia sa de a-şi perfecţiona mersul pe monociclu şi de a-l umili.

Cei mai meschini au fost bărbaţii tineri. În acelaşi timp, bărbaţii în vârstă şi femeile l-au încurajat pe cercetător şi chiar l-au admirat. Cu toate că ideea de a merge pe monociclu este haioasă, nu se explică de ce bărbaţii au vrut să-l umilescă pe cercetător.

Faptul că femeile îl admirau pe cel care mergea pe moniciclu i-a făcut pe bărbaţi să reacţioneze. Agresivitatea bărbaţilor s-a manifestat prin glume care aveau rolul de a-l umili în faţa femeilor. (Ş.C.)

Citește și: