Mihai SCHIAU
3647 vizualizări 19 mai 2011

Un băiat de 13 ani din Washington (SUA) s-a trezit cu Serviciile Secrete la uşă, după ce a scris pe Facebook că viaţa lui Barack Obama este în pericol, scrie Cnet.com.

"Spuneam doar că Osama bin Laden a murit şi că Obama ar trebui să fie atent, fiindcă ar putea fi ţinta unor atentate sinucigaşe", povesteşte Vito LaPinta, elev în clasa a şaptea.

Într-o zi, un angajat al Serviciilor Secrete americane a venit la şcoala băiatului, dorind să aibă o mică discuţie cu el. "Un bărbat cu servietă şi ochelari a venit şi mi-a spus că face parte din Serviciile Secrete. Mi-a spus că o postare a mea ar indica faptul că sunt o ameninţare la adresa preşedintelui", povesteşte Vito.

Timi Robertson, mama băiatului, spune că fiul ei a fost intervievat timp de 30 de minute, fără ca ea să fie prezentă. Conducerea şcolii susţine că femeia nu a luat în serios convorbirea telefonică în care a fost anunţată că un agent se află la unitatea de învăţământ, din acest motiv interogarea a început în absenţa ei. Totuşi, Timi spune că acest lucru este "o minciună sfruntată".

"M-am pierdut cu firea. Fiul meu de 13 ani ar trebui să fie în siguranţă la şcoală şi totuşi el e interogat fără cunoştinţa sau acordul meu", a declarat ea.

Se pare că Serviciile Secrete au interpretat greşit pasajul "ar trebui să fie atent" din postarea lui Vito, sugerând că băiatul ar pune la cale sau ar avea informaţii despre un atac asupra preşedintelui SUA.

Cnet.com se întreabă dacă vizita pe care agentul i-a făcut-o lui Vito face parte dintr-o anchetă sau este o "procedură standard". Serviciile Secrete nu au comentat încă întrevederea, dar se pare că agentul a plecat mulţumit de la şcoală, convins că băiatul nu este un răufăcător. Asta cu atât mai mult cu cât el are doar şapte prieteni pe Facebook.

Citește și: