Alexandra Mortu
4845 vizualizări 27 mai 2019
De-a lungul timpului, agentul FBI John Douglas a avut de-a face cu numeroşi criminali pe care i-a supus interogatoriilor. 
 
„Unii dintre ei erau fermecători, dar era un farmec superficial”, mrturiseşte fostul agent în vârstă de 74 de ani. 
„Era ca şi când te uitai în ochii unui rechin, m-ar fi ucis dacă ar fi putut”, continuă acesta. 
 John Douglas este printre primii oameni ai legi care au dezvolatat profilurile criminale pentru aa-i ajuta în capturarea acestor asasini. 
 
Agentul a reprezentat inspiraţia pentru serialul „Manhunter” difuzat de Netflix, iar „manipulativul”, sadisticul”, dar „fermecătorul” Bundy, care a mărturisit uciderea a 30 de femei, este, în prezent, subiectul unui documentar şi a unui film „Extremely Wicked, Schockingly Evil and Vile”, difuzat tot de Netflix, în care rolul principal este jucat de actorul Zac Efron. 
Foto: Hepta / Zac Efron în rolul lui Ted Bundy
 
John Douglas povesteşte cum în perioada în care îl interoga pe Bundy a trebuit să îşi avertizeze un coleg care era foarte aproape de a se lăsa cucerit de farmecul criminalului. 


„Era nemilos şi sadic. Era manipulativ şi necrofil, dar era, de asemenea, şi foarte fermecător şi sociabil. Ne-a mărturisit, mie şi unui alt agent, tot ce a făcut. Mai târziu a trebuit să vorbesc cu acel agent pentru că simţeam că s-a apropiat prea mult de Bundy, aproape că atinsese punctul în care îi părea rău pentru el.

Bundy juca rolul victimei, pretindea că pornografia l-a făcut să acţioneze aşa, dar erau doar poveşti. A trebuit să îi amintesc agentului că Bundy era foarte manipulativ şi că se comporta aşa pentru că eram pe punctul de a-l pune pe scaunul electric”.

Foto: Captură YouTube / John Douglas

Fostul agent îşi aminteşte: „Am primit un telefon şi mi-au spus că vor să îl mai ţină în viaţă pentru a-l studia, dar am spus nu, nu era necesar”.

„Le-am zis că am ajuns să îl cunosc destul de bine şi că nu mai e nimic altceva ce ne-ar putea spune”, continuă acesta.

La puţin timp după aceea Bundy a fost executat în ianuarie 1989, la vârsta de 42 de ani.

Foto: Captură YouTube / Ted Bundy

John Douglas îşi aminteşte că datorită lui Bundy a descoperit faptul că mulţi criminali se întorc în locurile unde au ucis, fapt care l-a ajutat că prindă criminali precum Gary Ridgway, vinovat de 71 de crime, relatează Daily Mirror.

 

 
 
 
 
 

Citește și: