Zaq Landsberg a cumpărat terenul de pe eBay, în 2005, pentru suma de 610 dolari, acesta aflându-se la 100 km distanţă de cel mai apropiat oraş, scrie Daily Mail.

Zaqistan are propriul steag, o graniţă, un buncăr cu provizii şi chiar „paşapoarte oficiale”. Cetăţenii Zaqistan-ului trebuie să aplice o ştampilă pe documentul respectiv atunci când intră sau ies din Zaqistan.

Landsberg, care s-a autoproclamat „preşedinte” al Zaqistan-ului, a spus că nu i se pare ciudat să deţină propria ţară şi de-a lungul anilor, 25 de americani s-au alăturat comunităţii amintite.

Pentru a obţine un paşaport, doritorii trebuie să achite o taxă de 40 de dolari. De asemenea, Zaqistan-ul are propria „ambasadă” în Buenos Aires, Argentina şi sărbătoreşte ziua independenţei pe 19 noiembrie. Pentru a marca 10 ani de la înfiinţarea ţării sale, Landsberg a construit un „monument”, cel mai mare obiectiv din Zaqistan.

Zaqistan este poziţionat în nord-vestul Box Elder County din Utah şi „importă” toată cantitatea de apă folosită de locuitori. Landberg locuieşte atât în New York, cât şi în Zaqistan. „Scopul meu este să creez o ţară adevărată. Asta încerc să fac. Este greu, dezolant. De-a lungul anilor, am dus o adevărată luptă”, a mărturisit „preşedintele” Zaqistan-ului.

Zaq Landsberg plăteşte impozite pentru „statul” său, pe care le numeşte „tributuri” oferite altor state, pentru păstrarea unor relaţii cordiale. De asemenea, „preşedintele” nu doreşte să dezvăluie localizarea exactă a Zaqistan-ului, temându-se că unii oameni ar putea încerca să găsească locul respectiv şi să se rătăcească în pustietate. 

Citește și: