Florin Jinga
627 vizualizări 28 nov 2018

Bărbatul se afla la primul său zbor cu deltaplanul, unul de care, cu siguranţă, o să-şi amintească tot restul vieţii. În clipul încărcat de Chris Gursky pe YouTube, bărbatul arată la început că hamul ghidului său este legat, iar al lui nu. Însă nu avea de unde să ştie acest lucru atunci. Cei doi şi-au dat seama imediat şi au încercat să ajungă la sol cât mai rapid, informează ABC News.

Era prima zi de vacanţă în Elveţia pentru fotograful american şi soţia lui, iar printre activităţile lor era şi acest zbor cu deltaplanul.

În filmuleţ se poate vedea cum bărbatul se prinde cu disperare de instructor şi de bara aparatului de zbor în încercarea de a nu cădea ăn gol. Efortul este unul supraomenesc şi, la un moment dat, pare că Gursky este gata să îşi dea drumul în gol. Rezistă însă, în timp ce pilotul face eforturi să aterizeze. Nu reuşeste din prima încerare, iar zborul de coşmar continuă pentru mai bine de două minute.

Spre finalul călătoriei, bărbatul se agaţă pur şi simplu de piciorul pilotului, iar când vede că distanţa dintre el şi pământ este de doar câţiva metri se desprinde de acesta. În urma căzăturii, a ajuns la spital cu o ruptură de tendon şi o fractură la încheietura mâinii drepte.

“Aterizarea a fost una grea, dar am reuşit să rămân în viaţă ca să pot spune povestea mai departe“, a spus Gursky.

Nefericita experienţă nu l-a descurajat însă şi nici nu îi poartă pică pilotului. Spune că deşi acesta a făcut o eroare care se putea dovedi fatală, mai apoi, instructorul a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-i salva viaţa şi îi este recunoscător pentru asta. Cât despre un nou zbor cu deltaplanul, spune că va mai face o încercare.

Autoritatea de aviaţie civilă din Elveţia a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz.

Foto: Captură

Citește și: