Silviu Bănilă
395 vizualizări 23 mai 2018

Jason Knowland, care a dezvoltat o adevărată obsesie pentru celebrul actor Johnny Depp, l-a omorât pe pensionarul Peter Matts, în urma unui scandal izbucnit într-un pub din Chesterfield, Derbyshire. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost scos achitat pentru crima comisă, din cauza stării sale psihice precare, aceasta fiind decizia Curţii Coroanei din Nottingham, dar riscă închisoarea pentru omor prin imprudenţă.

Judecătorii au aflat că alcoolicul divorţat Knowland suferea de tulburări de personalitate şi a dezvoltat o fixaţie pentru superstar-ul de la Hollywood, lăsându-şi părul lung şi având motociclete asemănătoare celor deţinute de Johnny Depp. Violenţa sa a degenerat la sfârşitul lunii iunie a anului trecut, în barul Beechers Book din Staveley, unde Knowland intrase pentru a-şi recupera o chitară.

The Derbyshire Times, citat de Daily Mail, a precizat că Knowland i-a acuzat pe consumatorii din local că se „holbează” la el, înainte să-l lovească pe Matts, în vârstă de 69 de ani, cu chitara respectivă.

Matts a fost dus la spital, unde a murit în data de 28 iunie 2017. Knowland le-a povestit poliţiştilor că a băut mai multe beri în timpul zilei şi lua medicamente pentru anxietate şi depresie. El a declarat că nu-şi aminteşte momentul atacului asupra bătrânului, care a fost înregistrat de camere de supraveghere amplasate în local.

Fostul lucrător în piatră a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate şi paranoia în trecut. El păstra o listă cu oamenii care „greşiseră” faţă de el. Les Hopkinson, fostul său angajator, a declarat pentru judecători că Knowland a început să îl imite pe Johnny Depp, după ce oamenii i-au spus că seamănă cu actorul.

Hopkinson a mai spus că bărbatul a adoptat stilul de viaţă al lui Depp şi şi-a schimbat personalitatea. Knowland a negat că ar fi vrut să-l ucidă pe Matts şi a pledat nevinovat pentru crimă, fiind achitat. A recunoscut însă acuzaţia de omor prin imprudenţă, pe motiv că suferea de o „anomalie psihică”. Acesta ar urma să-şi afle sentinţa joi, în cadrul tribunalului din Nottingham.

Citește și: