Silviu Bănilă
7755 vizualizări 2 apr 2019

Femeia are dificultăţi de învăţare şi autorităţile au susţinut că pacienta nu mai poate decide singură dacă vrea sa nu să aibă relaţii intime.

Serviciile sociale care au grijă de femeie au apelat la Curtea de Protecţie, unde sunt dezbătute problemele celor care nu mai au discernământ, scrie The Independent.

Avocaţii care reprezintă consiliul au sugerat că un judecător ar putea emite un ordin prin care să-i interzică soţului să mai facă sex cu soţia lui, pentru a preveni o eventuală agresiune sexuală.

Un judecător a declarat că bărbatul şi-a luat deja angajamentul de a nu întreţine relaţii sexuale cu soţia.Instanţa a dorit însă să examineze „dovezile” în amănunt şi a ascultat argumentele avocaţilor femeii, ale soţului, dar şi ale consiliului implicat în îngrijirea femeii cu probleme psihice.

Judecătorul a precizat că bărbatul ar putea ajunge la închisoare, dacă încalcă ordinul judecătoresc în privinţa consimţământului.

Pe de altă parte, o asemenea decizie este greu de „cântărit”. „Nu mă pot gândi la un drept uman mai fundamental decât cel al unui bărbat de a avea relaţii cu soţia lui”, a spus omul legii. „Cred că este îndreptăţit să îşi prezinte argumentaţia”.

O audiere completă în acest caz bizar din Londra va avea loc în viitorul apropiat. Judecătorul Justice Hayden a precizat că soţii respectiv nu au dorit să le fie dezvăluită identitatea în mass media.

Citește și: