Florin Badescu - Mediafax
1149 vizualizări 6 oct 2015

Artistul a murit din cauza unui mielom - cancer la nivelul măduvei osoase -, pe 27 septembrie, în localitatea Whittier din statul american California, precizează publicaţia The New York Times.

Wilton Folder era cel mai bine cunoscut în calitate de membru al formaţiei The Jazz Crusaders, pe care a înfiinţat-o alături de Wayne Henderson, Joe Sample şi Stix Hooper în perioada liceului.

Grupul a lansat mai multe albume de succes în anii 1960, inclusiv materialele discografice "Freedom Sound", "Lookin' Ahead" şi "Tough Talk", iar apoi şi-a schimbat numele în The Crusaders, încercând să se adreseze mai multor categorii de public, inclusiv din afara universului jazz-ului.

În anii 1970, Wilton Felder a început să cânte la bas electric şi a colaborat cu nume sonore din alte genuri muzicale, precum Jackson 5, Billy Joel, B. B. King, Joni Mitchell, Joe Cocker, Randy Newman şi Steely Dan.

În plus faţă de activitatea sa din grupul The Crusaders, Wilton Felder a lansat câteva albume solo, precum "Gentle Fire", "Secrets" şi "Love is a Rush".

Citește și: