Gandul
7302 vizualizări 17 sep 2019

„Nevasta de la birou” şi „soţul de la birou” sunt persoane cu care unii angajaţi au relaţii foarte apropiate la locul de muncă, fără a presupune relaţii sexuale. Cei doi par să fie un cuplu căsătorit în ochii celorlalţi, deşi relaţia lor e platonică.

Specialista în relaţii Tracey Cox a vrut să vadă cum afectează aceste relaţii căsătoriile reale. „Petrecum mai mult timp la locul de muncă decât oriunde altundeva şi de multe ori stăm conectaţi cu acest mediu chiar când nu suntem acolo, prin e-mail, mesaje şi social media. Ca o consecinţă, uneori ne cunoaştem colegii de la locul de muncă mai bine decât partenerii”, a declarat Cox. Astfel, oamenii ajung să se simtă mai bine în apropierea partenerului/partenerei de la muncă decât în preajma „jumătăţii” din viaţa reală.

Când află despre aceste relaţii ale partenerilor, oamenii se simt trădaţi. Într-un caz, un bărbat a vorbit despre temerile lui privind tratamentele de fertilitate ale soţiei cu „nevasta” de la muncă. Soţia a aflat despre acest lucru de la o cunoştinţă comună, s-a simţit trădată emoţional, iar peste câteva luni cei doi au divorţat.

Mai mult, potrivit lui Cox, chiar dacă doi oameni, care sunt foarte apropiaţi la muncă, nu se simt atraşi fizic unul de altul la început, în timp acest lucru începe să se schimbe. „Cu cât petrecem mai mult timp cu cineva, cu atât ne simţim mai atraşi de acea persoană”, a declarat ea.

Foto: 123RF

 

Citește și: