Laura Cojocaru
1359 vizualizări 7 mar 2019

Bernhard Graumann, un grădinar care s-a sinucis la începutul lunii martie ar fi amplasat bombe în locuinţele oamenilor cu care a avut conflicte în timpul vieţii.

Poliţia bănuieşte că bărbatul care a fost găsit mort pe 1 martie, este în spatele atacului cu bombă care a ucis săptămâna trecută un medic în vârstă de 64 de ani. Un alt pachet exploziv a rănit o femeie şi pe fiica sa de patru ani. O bombă similară a fost găsită pe propietatea unei alte familii. Toate aceste persoane s-ar fi certat cu Bernhard Graumann, relatează BBC.

Grădinarul care avea 59 de ani şi locuia în Mehlingen, un oraş mic din vestul Germaniei a murit noaptea, pe 1 martie în casa lui. Autorităţile aşteaptă rezultatul autopsiei, dar presupun că bărbatul s-a otrăvit.  

„Era un om ciudat. Mergea la festivaluri medievale, avea armură de cavaler. Spunea că are licenţă de pirotehnist şi că a manevrat mulţi explozibili şi arme”, a declarat Siegfried Zech, un vecin, scrie DW

“Vineri dimineaţă am găsit un medic ucis de o explozie, apoi am intervenit în cazul unei alte explozii la Otterber, unde o femeie şi o fetiţă au fost rănite. Amândouă accidentele au legătură cu domnul Graumann”, transmit autorităţile.

Grădinarul instalase o bombă artizanală la intrarea în cabinetul medicului, care a murit pe loc. De asemenea, bărbatul a pus explozibil în lemnele de foc ale unei familii, rănind o femeie şi pe fetiţa acesteia în vârstă de patru ani. Acasă la suspectul mort s-au găst praf de puşcă şi alţi explozibili. Poliţia bănuieşte că grădinarul a mai pus şi alte capcane, iar localnicii sunt îngrijoraţi.

Persoanele care au avut conflicte cu bărbatul  sunt sfătuiţi să contacteze poliţia.

 

 

 

Citește și: