Alexandra PELE
2330 vizualizări 10 feb 2013

Serviciul Secret al Statelor Unite este pe urmele unui hacker care a spart contul de e-mail al unui membru al familiei fostului preşedinte George Bush Jr. şi făcut publice o serie de mesaje private, fotografii precum şi câteva autoportrete realizate de fostul preşedinte american, scrie CBS News.

Unele dintre mesajele obţinute de hacker se refereau la starea de sănătate a tatălui fostului preşedinte american, la rândul său preşedinte în perioada 1989-1993. George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a fost internat recent la un spital din Houston.

Potrivit portalului The Smoking Gun, Bush le-a scris fraţilor săi că "se gândeşte la un elogiu" pentru înmormântarea tatălui şi i-a rugat să-l ajute cu poveşti relevante pentru caracterul fostului preşedinte, dar şi cu câteva glume apreciate de fostul oficial.

Totodată, o asistentă a preşedinte le-a scris membrilor familiei să nu-i spună mamei lui Bush despre starea precară de sănătate în care se afla tatăl fostului şef de stat. La jumătatea lunii ianuarie, după mai bine de două luni petrecute în spital, tatăl preşedintelui a fost externat.

O sursă apropiată familiei Bush a precizat că mesajele ar fi fost furate din căsuţa de e-mail a surorii lui Bush, Doro. În e-mail-urile obţinute de hacker erau ataşate diverse fotografii cu familia preşedintelui, mai multe numere de telefon, dar şi câteva autoportrete ale preşedintelui.

Foto: theatlanticwire.com

"Este o încălcare scandaloasă a vieţii private care va face obiectul unei anchete penale. Prin urmare nu vom face alte comentarii", a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al familiei Bush.

Hackerii au demonstrat în repetate rânduri cu câtă uşurinţă poate fi spartă o căsuţă personală de e-mail atunci când întrebările de securitate sunt simple şi se referă la oraşul natal al persoanei în cauză sau la animalul său preferat.

În 2008, un hacker a spart căsuţa de e-mail a lui Sarah Pallin, aflată în acea perioadă în cursa electorală pentru funcţia de vice-preşedinte. Hackerul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

 

Citește și: