211 vizualizări 16 sep 2009

Un episod din emisiunea "Top Gear" se va realiza în Capitală, cei trei prezentatori primind permisiunea să filmeze în curtea, garajul şi tunelurile Palatului Parlamentului. România va beneficia de promovare externă exhaustivă, întrucât echipa show-ului va ajunge şi pe litoralul nostru, în Deltă, în Podişul Dobrogei şi pe Transfăgărăşan.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May sunt trei nume care gâdilă în modul cel mai plăcut urechile pasionaţilor de maşini. Trioul responsabil cu realizarea şi prezentarea popularului format tv "Top Gear" colindă lumea, pentru show-ul în care caii-putere sunt la concurenţă doar cu umorul, iar luna aceasta ajung la Bucureşti. Cum drumurile noastre nu sunt interesante decât dacă vrei să vezi cât îţi rezistă maşina în condiţii oribile, cele trei vedete au ales drept decor pentru filmări ceva mai atrăgător: Casa Poporului.

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea revistei britanice "Top Gear" de a filma, pe 22 septembrie, în curtea, garajul şi tunelurile din Palatul Parlamentului, unde vor conduce trei bolizi. "A fost o discuţie plăcută, pentru că am aflat cu această ocazie că domnul Mihai Voicu, colegul nostru de la PNL, este un mare admirator al acestei emisiuni şi ne-a povestit pe larg şi cu entuziasm despre succesul acestei emisiuni", a declarat secretarul Camerei, Sever Voinescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Filmările includ, potrivit memorandumului intern transmis de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, conducerii forului legislativ, accesul a trei maşini, ale realizatorilor acestui show de televiziune, în locaţiile specificate în cerere.
În memorandum se mai precizează că realizatorii emisiunii au ales România, în luna septembrie, ca destinaţie pentru filmarea ultimului episod dintr-o serie de 14 ediţii pentru promovare la nivel mondial.

Filmările vor continua în mai multe locaţii din România, începând cu staţiunile de pe litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Podişul Dobrogei şi Transfăgărăşan şi vor avea ca obiectiv promovarea României în cele peste 90 de ţări în care este transmisă emisiunea.

Potrivit solicitării BBC Top Gear România, emisiunea "Top Gear" atinge, săptămânal, în medie, şapte milioane de telespectatori live în Marea Britanie şi peste 300 de milioane de telespectatori în toată lumea. De asemenea, revista Top Gear are licenţe în peste 40 de ţări, astfel încât prezentatorii emisiunii, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May sunt cunoscuţi în toată lumea pentru divertismentul auto pe care îl produc.

Cei trei prezentatori vor fi filmaţi în Palatul Parlamentului la volanul a trei maşini: Ferrari, Lamborghini şi Aston Martin, pe 22 septembrie, între orele 19.30 şi 23.30.

Pentru Palatul Parlamentului, realizarea acestui episod ar putea reprezenta începutul unei cariere: au existat deja propuneri, venite chiar din partea parlamentarilor, ca spaţii din colosul bucureştean să fie închiriate pentru diverse evenimente, culturale sau mondene. (D.P.)

Citește și: