Gandul
11964 vizualizări 16 apr 2019

Într-un clip grotesc, clericul şi sociologul Abd Al-Aziz Al-Khazraj se foloseşte de un elev pe nume Nayef pentru a demonstra cum se poate altoi o nevastă „din dragoste” - astfel încât femeia să simtă „puterea bărbatului”, scrie The Sun.

Bărbatul susţine că femeile sunt fericite să se mărite cu „bărbaţi puternici şi violenţi”.

„Unii îi dau peste faţă... Nu este permis”, avertizează însă individul. Filmul a fost încărcat pe canalul de YouTube Al-Mojtama.

Ghidul oferă următoarele „sfaturi”: „Profetul Mohammed... Priviţi cât de milostiv este islamul. Profetul interzice loviturile la faţă. Interzice bărbaţilor să-şi lovească soţiile peste faţă. Lovirea feţei, a capului, pumnul în nas - toate sunt interzise. Bătaia este pentru disciplină”.

FIFA este deja criticată deoarece organizează Cupa Mondială din 2022 într-o ţară care pedepseşte dur homosexualitatea şi unde femeile sunt bătute conform legii.

În timpul bătăii, soţia trebuie să simtă puterea şi masculinitatea soţului, dar şi propria ei feminitate.

Bărbatul îl foloseşte pe Nayef pentru a arăta cum poate fi lovită o femeie peste umeri, îl ia şi-l scutură spunându-i: „Ţi-am zis să nu pleci de acasă! De câte ori să-ţi mai zic?”

„Dragi spectatori, mulţi oameni - care sunt însuraţi - vor să ştie cum să-şi bată soţia. Este bătaia necesară? Trebuie un soţ să-şi bată nevasta zilnic? Nu. Mai întâi, trebuie să înţelegem că bărbatul este liderul casei. Un lider are autoritate, ca şi managerul unei companii.

Liderul casei poate decide să-şi disciplineze nevasta, astfel încât viaţa să meargă înainte. Cum îşi bate el soţia? O bate din dragoste. O iubeşte.

Să vedem cum te învaţă islamul să-ţi baţi soţia. Să ne imaginăm că Nayef este o soţie. Cum trebuie bătută?

Mai întâi, soţul o ceartă - cu alte cuvinte, o sfătuieşte. Apoi, nu se va culca cu ea. Dacă asta nu ajută, bătaia este ultima soluţie.

E o bătaie nedureroasă, care nu lasă urme sau sângerare. Bătaia pe care i-am dat-o lui Nayef este cea mai blândă corecţie în islam”.

„Fraţilor, de ce-şi bat soţii nevestele? Deoarece unele soţii sunt atrase de soţii autoritari. Prin natura lor, ele sunt adeptele soţilor puternici şi violenţi.

În cazul unor femei, mustrarea şi abstinenţa nu vor ajuta. Singura soluţie este bătaia. Ea are nevoie de un tip adevărat. Asta e natura ei.

Dragi fraţi, sper că aţi înţeles că aveţi dreptul să vă disciplinaţi soţia în islam. Nu trebuie să ne întrebăm dacă religia noastră este dură. Nu, religia noastră este una a milei şi bunătăţii”, conchide „ghidul” musulman.

 

Citește și: