Adrian MACARIE
251 vizualizări 11 mar 2011

Dacă se simt prea grase femeile refuză să facă sex. Cel puţin aşa susţine cotidianul Daily Mail care citează un studiu al Universităţii din Oxford. Sondajul, realizat pe un număr de 4.000 de subiecţi, relevă faptul că 52% dintre femeile britanice sunt nemulţumite de "formele" lor şi nu mai au chef de sex cu partenerii de viaţă. În rândul bărbaţilor, însă, numărul celor care se simt prea graşi pentru a face sex este mult mai mic. Doar 19% dintre bărbaţi au spus că nu fac sex cu partenerele din acest motiv.

Altfel, pentru femei, nu acesta este principalul motiv pentru care nu fac sex, ci oboseala. 72% dintre femei spun că şi-au refuzat partenerii pentru că se simţeau obosite, iar pe lista de motive se mai regăsesc: nu se mai simt atractive (34%), probleme de sănătate (33%) şi stres (32%).

Dr Catherine Hood, specialist în psihologia sexuală, care susţine cursuri la Universitatea din Oxford, spune că "femeile se simt sub presiunea de a se ridica la o imagine a perfecţiunii care nu este deloc reală". Şi, ca un argument în acest sens, sondajul de opinie a scos la iveală faptul că 13% dintre femei au făcut sex cu toate luminile stinse pentru că le era ruşine să fie văzute dezbrăcate.

Toate aceste probleme duc la scăderea libidoului, pentru că, explică Dr Catherine Hood, "libidoul este o combinaţie între factori fizici şi psihici - este diferit pentru fiecare femeie şi, dacă l-ai pierdut, îţi trebuie timp să-l redescoperi".

Acest studiu realizat de cei de la Oxford a fost comandat de o firmă care produce o "pastilă a pasiunii" şi a încercat să afle care este starea sexuală a naţiunii engleze.

Citește și: