Ionela SAMOILĂ
3477 vizualizări 17 iul 2012

Femeile care, în bătălia constantă dintre sexe, s-au considerat mereu mai inteligente decât bărbaţii, ar putea avea şi un argument ştiinţific în sprijinul acestei teorii, graţie unui nou studiu condus de celebrul expert în IQ, James Flynn, citat de Daily Mail.

În urmă cu un secol, când au fost făcute primele cercetări legate de nivelul inteligenţă, bărbaţii ieşeau mereu în avantaj la testele de IQ, cu până la 5 puncte.

“În ultimii 100 de ani, atât IQ-urile bărbaţilor, cât şi cele ale femeilor au crescut considerabil, cu diferenţa că nivelul de inteligenţă al femeilor a evoluat mult mai rapid. Asta este consecinţa modernizării”, a explicat James Flynn.

Expertul a explicat că IQ-urile noastre au crescut, întrucât creierul uman a fost obligat să se adapteze la complexitatea lumii moderne.

În ceea ce le priveşte strict pe femei, Fynn a pus evoluţia mai rapidă a IQ-ului lor pe seama capacităţii lor de a face faţă solicitărilor multiple, cum ar fi întemeierea unei familii, cariera, aspectul fizic etc.

Flynn a realizat cecetarea în colaborare cu specialişti din mai multe ţări, pentru a obţine date despre IQ-ul populaţiei pe sexe din diverse colţuri ale lumii.

Astfel, în Australia, femeile şi bărbaţii au, în medie, acelaşţi nivel al IQ-ului, în timp ce în ţări precum Noua Zeelandă, Estonia sau Argentina, femeile au un nivel al IQ-ului cu mult peste cel al bărbaţilor.

Citește și: